Resepti

Paahdettu juuresrisotto

Risotto valmistuu hitaasti hauduttaen. Kun riisiin lisätään vuoroin viiniä, vuoroin kasvislientä, tulee makuun kerroksellisuutta. Riisiä haudutellessa kasvikset paahtuvat uunissa herkullisiksi.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Paahdettu juuresrisotto

Ainekset

2valkosipulinkynttä
3rklNEITO™ -rypsiöljyä
3,5dlrisottoriisiä
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
2dlkuivaa valkoviiniä
8dlkasvislientä
2rklvoita
1dlparmesaanijuustoa raasteena
1pssApetit Kotimainen Juuressekoitus
0,5paprika
1pieni punasipuli suikaloituna

Valmistusohjeet

1. Valmista risotto ajan kanssa kahta eri lientä käyttäen, niin saat riisiin kerroksellista makua. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaksi ruokalusikallista kasviöljyä kasariin ja kuullota valkosipulisilppu siinä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada viini kasariin ja kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

2. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää tilkka kasviöljyä. Ravistele ja jaa kasvikset uunivuokaan. Paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä seosta välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä. Jatka näin, kunnes riisi on al dente eli napakan pehmeää. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.

4. Sekoita riisin joukkoon lopuksi voi, paahdetut kasvikset ja parmesaaniraaste. Tarjoa heti.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!