Resepti

Vegemajoneesi ja coleslaw

Ihmeellistä, miten soijamaidosta ja rypsiöljystä syntyy paksu, täyteläinen majoneesi aivan hetkessä. Mausta monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin ja nauti vegaanisti vaikka coleslaw-salaatissa.

Valmistusaika: alle 5 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Vegemajoneesi ja coleslaw

Ainekset

0,5dlmaustamatonta soijamaitoa
2dlApetit-rypsiöljyä
0,5rklomenaviinietikkaa tai sitruunamehua
Mausteeksi
suolaa, mustapippuria, sitruunan kuorta, valkosipulia, sinappia tai sinappijauhetta
Tarjoiluun
kaalia
2porkkanaa
lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

1. Mittaa soijamaito kapeaan kannuun tai tehosekoittajaan. Vispaa soijamaitoa sauvasekoittajalla tai tehosekoittajassa ja valuta samanaikaisesti joukkoon kasviöljy ohuena nauhana. Kun seos on sakeaa, lisää omenaviinietikka tai sitruunamehu tai tilkkaset molempia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä varioi makua halutessasi sinapilla tia sinappijauheella, valkosipulilla, sitruunalla tai yrteillä. Käytä hampurilaisissa, voileipäkakussa ja dippikastikkeena.

3. Vinkki! Vedellä tai soijamaidolla ohennettuna seos toimii loistavasti salaatinkastikkeena. Raasta esimerkiksi kulhollinen kaalia ja porkkanaa ja sekoita kastikkeeksi notkea vegemajoneesi. Syntyy raikas coleslaw-salaatti, joka on mainio lounaseväs ja yllättäen monen lapsen herkku. Toisen päivän evääksi voit maustaa kastikkeen vaihtelun vuoksi vaikkapa paprikalla ja chilillä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!