Tuote

Apetit Kotimainen pinaatti 150 g

Pakkaus: 150 g
GTIN: 6430104921583

Ainekset

pinaatti

Käyttöohje

KÄYTTÖOHJE: Lisää pinaattipalat jäisinä kiehuvaan keitto-, kastike-, tai muhennospohjaan. Voit lisätä pinaattipaloja myös kuuman perunasoseen tai pastan joukkoon. Sulatetulla pinaatilla voit maustaa esim. sämpylä- ja pannukakkutaikinat tai käyttää sitä piirakan täytteisiin. Tarvittaessa sulata pinaatti mikroaaltouunissa (800 W) puolella teholla 3 – 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 60 kJ / 15 kcal
Rasva 0,30 g
- josta tyydyttyneitä 0,04 g
Hiilihydraatit 0,40 g
- josta sokereita 0,30 g
Proteiini 1,60 g
Suola 0,30 g
Ravintokuitu 1,30 g
Kotimainen runsaskuituinen
Päivitetty viimeksi: 22.05.2019
Apetit Kotimainen pinaatti 150 g
Kotimainen runsaskuituinen

Pinaatti

Pinaatti on tummanvihreä ja pehmeälehtinen vihannes. Pinaatti sisältää paljon kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia, kaliumia, natriumia, sinkkiä, kuparia, mangaania, C-, B-, E- ja K-vitamiineja. Pinaattia on nimitetty vihannesten prinssiksi.

Pinaatti sopii monipuolisesti erilaisiin ruokiin. Pinaattia voi käyttää esimerkiksi keitoissa, salaateissa, muhennoksissa ja laatikoissa. Pinaatti tuo lisämakua myös ohukaisiin ja sämpylöihin. Pinaatti sopii mainiosti myös pastan kanssa.

Apetitin tuotevalikoimasta pinaatti löytyy hienonnettuna pakastettuna sekä valmiina pinaattikeittona. Apetit pinaattikeittoa on saatavilla kolmena erilaisena versiona - perinteisen pinaattikeiton lisäksi Apetit valmistaa laktoositonta pinaattikeittoa ja vegaanista pinaattikeittoa. Pinaattia löytyy myös Apetit Pinaatti-raejuustonapeista.

Pinaatti on ainoa Apetitin viljelyttämistä kasveista, jolla on kaksi satoa vuoden aikana. Pinaatti myös avaa Apetitin satokauden, kun ensimmäinen pinaattisato on valmista sadonkorjuuta varten jo kesän alussa. Toinen pinaattisato saadaan loppukesästä. Apetit viljelyttää pinaattia myös luomuna.

Myös Apetitin pinaatti on viljelty Vastuuviljely-menetelmällä. Kotimaisten kasvisten viljelyssä noudatettu menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.