Resepti

Kalapyörykät, pinaatti-hernekastike

Ainekset

1,4 kg Apetit Särkisen kalapyöryköitä (á 20 g)
0,2 kg Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina
0,2 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,2 l Vettä
0,005 kg Kasvisliemijauhetta, Knorr
0,1 kg Juoksevaa juustokastiketta esim. Koskenlaskija
0,01 l Sitruunamehua
0,455 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
0,682 kg Perunasuikaleita, kypsä, vakuumi
0,014 l Mildola Rypsiöljyä
0,136 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,318 kg Kaalisuikaleita
0,409 kg Apetit Kotimaiset Pienet Juureskuutioita, pakaste
0,114 kg Apetit Kotimaisia Palsternakkasuikaleita, pakaste
0,205 kg Sienikuutioita, Sauvon
0,008 kg Suolaa
0,001 kg Oreganoa, kuivattu
0,025 kg Siirappia
0,001 kg Mustapippuria, rouhe
0,182 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,591 l Kevytmaitoa, vähälaktoosinen
0,059 kg Vaaleaa Kastiketiivistettä
0,006 kg Suolaa
0,091 kg Juustoraastetta (mozzarella)
VINKKI

Valmistusohjeet

  1. Laita Särkisen kalapyörykät voideltuun GN -vuokaan ja kuumenna yhdistelmäuunissa 160 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella. Tarjoile Särkisen kalapyöryköiden kera tai lisukekastikkeena pastalle ja broileri- tai kalaruoille.
  3. Kaada perunasuikaleet voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaan. Levitä tasaiseksi kerrokseksi. Kuullota sipuli padan pohjalla, lisää kaali ja hauduta hetki. Lisää juureskuutiot, palsternakka ja valutetut sienet. Jatka haudutusta. Mausta massa ja kaada perunasuikaleiden päälle vuokaan. Lisää päälle kohmeiset herneet. Kuumenna maito ja lisää kastiketiiviste. Sekoita ja anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta suolalla. Kaada kastike vuokaan ja lisää pinnalle juustoraaste. Yhdistelmäpaista 150 asteessa noin 30 minuuttia.

  4. Vuoan voi koota myös niin, että kasvismassa tulee pohjalle, sen päälle herneet, sitten suikaleperunat ja viimeiseksi valkokastike sekä juustoraaste.
Kalapyörykät, pinaatti-hernekastike
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske