Resepti

Porkkana-kvinoapyörykät, Ras el Hanout-kastiketta

Ainekset

1,5 kg Apetit Rapea Porkkana-kvinoapyörykkä
0,5 kg kaurahelmiä
1 l Vettä
0,02 kg Suolaa
0,05 kg Pinaattia, tuoretta
0,05 kg Rucolaa
0,05 kg Punasipulia
0,01 kg Valkosipulimurskaa
0,02 kg Hunajaa
0,02 l Valkoviinietikkaa
0,05 kg Pähkinäsekoitus
0,1 kg Fetajuustoa
0,01 kg Minttua, tuore
0,5 kg Kreikkalaista jogurttia
0,02 l Sitruunamehua
0,02 kg Ras el Hanout-mausteseos
0,005 kg Suolaa

Valmistusohjeet

  1. Paista pyörykät jäisinä kiertoilmauunissa 180 asteessa 15-20 minuuttia.
  2. Kypsennä kaura suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta kaura ja lisää siihen pinaatti, rucola, hienonnettu punasipuli, valkosipulimurska, hunaja ja valkoviinietikka. Paahda pähkinäsekoitus uunissa 180 asteessa noin 6-8 minuuttia. Leikkaa pähkinöitä veitsellä vähän pienemmäksi ja lisää kaurasalaatin päälle fetajuuston ja mintun kanssa.
  3. Sekoita jogurtti, sitruunamehu, Ras el Hanout sekä suola keskenään kylmäksi kastikkeeksi.
Porkkana-kvinoapyörykät, Ras el Hanout-kastiketta
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske