Resepti

Puolukka-omenakukko

Ainekset

1,7 kg Apetit Omenakuutioita, pakaste
0,8 kg Puolukoita
0,3 kg Sokeria
0,08 kg Perunajauhoja
1 kg Ruismurotaikinaa, Kultasula
Voiteluun:
Kananmunia
Pinnalle:
Mantelirouhetta
Tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita omenakuutiot, puolukat, sokeri ja perunajauhot keskenään Kultasula Vuokaspraylla voidellussa GN 1/1 -40 mm vuoassa.
  2. Nosta sulaneet taikinalevyt kanneksi. Voitele kananmunalla ja ripota pinnalle mantelirouhetta. Kiertoilmapaista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes kukko on saanut kauniin värin.
  3. Ripota valmiin puolukka--omenakukon pinnalle tomusokeria. Tarjoa kukkoa vaahdotetun Kauravaniljakastikkeen kera.
Puolukka-omenakukko
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske