Resepti
Broilerivartaat ja Muurikka-kasvikset BBQ
Arvio: 4.4 / 5
Marinoi ajan kanssa broilerinliha. Oikaise käyttämällä valmiiksi maustettuja Muurikka-kasviksia.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
4 | kpl | broilerin rintafileetä |
puuvartaita | ||
Marinadi | ||
---|---|---|
0,5 | dl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | sitruunan mehu | |
1 | rkl | soijakastiketta |
1 | rkl | makeaa chilikastiketta |
2 | murskattua valkosipulinkynttä | |
rouhittua mustapippuria | ||
rosmariinia | ||
Tarjoiluun | ||
1 | pss | Apetit BBQ Muurikka-kasviksia (à 500 g) |
Apetit-rypsiöljyä | ||
suolaa | ||
tuoreita yrttejä |
Valmistusohjeet
1. Pane puuvartaat veteen likoamaan niin ne eivät syty palamaan grillattaessa.
2. Leikkaa broilerin rintafileet pituussuunnassa 2-3 osaan ja pane ne astiaan tai muovipussiin. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi broilerinpalojen päälle. Peitä astia tai sulje muovipussi ja anna broilerin maustua vähintään puoli tuntia tai seuraavaan päivään jääkaapissa.
3. Pujota maustuneet broilerinpalat puuvartaisiin. Grillaa vartaita noin kahdeksan minuuttia silloin tällöin käännellen. Ripottele kypsien vartaiden pinnalle maun mukaan suolaa.
4. Kuumenna samaan aikaan muurikassa tai grillin parilalevyllä tilkka rypsiöljyä. Lisää kasvikset ja paista ne kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Tarjoa vartaat Muurikka-kasvisten kanssa. Koristele yrteillä.