Resepti
Graavilohiparsat
Arvio: 4.5 / 5
Graavilohi sopii käytettäväksi pekonin tavoin.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | nippu vihreää tankoparsaa | |
2 | pkt | graavilohta (á 150 g) |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
2 | pss | Apetit Muurikka-kasviksia (á 500 g) |
1 | pss | Hollandaisekastiketta tai -kastikeaineksia |
Valmistusohjeet
1. Keitä parsa seuraavasti: taita parsojen tyvestä puumainen osa pois ja kuori parsat halutessasi perunankuorimaveitsellä. Kuumenna kapeassa, korkeassa kattilassa vettä sen verran, että parsojen nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Mausta kiehuva vesi suolalla ja keitä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois.
2. Kääri parsat graaviloheen. Käytä tarvittaessa cocktail-tikkuja apuna. Grillaa kauniin raidallisiksi, poista cocktail-tikut ja herkuttele Apetit Muurikka-kasvisten kera. Parsan kastikkeeksi sopii hollaindaise-kastike.
3. Vinkki! Käytä tölkkiparsaa, kun parsa ei ole sesongissa. Sitä ei tarvitse keittää.