Resepti

Hedelmätartaletti à la Tuorekset

Näyttävä, muuntelukelpoinen tarjottava raikkaalla täytteellä.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 10 annosta

Hedelmätartaletti à la Tuorekset

Ainekset

1valmis torttupohja tai
Tartalettitaikina:
125ghuoneenlämpöistä voita
1,5dltomusokeria
1kananmuna
3,5dlvehnäjauhoja
suolaa
Päälle:
2dlkuohukermaa
1prkMascarpone-tuorejuustoa (250 g)
1rklsokeria
1tlvaniljasokeria
1rsApetit Tuorekset Välipalahedelmät (400 g)
Koristeluun:
kookoslastuja
sitruunan kuorta suikaleina

Valmistusohjeet

1. Tee tartalettitaikina hyvissä ajoin. Sekoita raaka-aineet keskenään listan järjestyksessä, muotoile taikina palloksi ja nosta jääkaappiin tunniksi.

3. Kaulitse taikina jauhotetulla työtasolla ohueksi levyksi. Rullaa taikinalevy löysästi kaulimelle ja nosta tartalettivuoan päälle. Työstä taikina pohjalle ja reunoille. Leikkaa yli jäävät taikinanreunat irti rullaamalla kaulimella vuoan reunojen yli. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja napakka. Sen ei tarvitse juurikaan saada ruskeaa väriä. Jäähdytä pohja ja irroita se vuoasta.

5. Vispaa täytteen kerma notkeaksi vaahdoksi. Notkista reilussa kulhossa tuorejuusto. Sekoita joukkoon notkea kermavaahto ja makeuta seos sokereilla. Jaa seos torttupohjalle. Lusikoi päälle hedelmät. Koristele kookosrouheella ja sitruunakuorisuikaleilla.

7. Vinkki! Jos tuorejuustoseos on liian napakkaa, notkista sitä tarvittaessa maidolla, jotta saat seoksen levitettyä kauniin pehmeäksi tortulle.

9. Vinkki! Voit täyttää tartalettipohjan rahkaisalla hedelmäsalaatilla ja vaahtokarkeilla.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!