Resepti

Joonaksen pinaatti-fetapiirakka

Arvio: 2.8

Isät kokkaa -keittokirjan (Gozy Publishing, 2016) Joonas Hämäläinen ja Serko Rantanen kokkaavat koko perheen ruokaa. Tämä resepti on Joonaksen anopiin pasteijoista varioitu.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 8 annosta

Joonaksen pinaatti-fetapiirakka

Ainekset

Pohja:
150gvoita
3dlvehnäjauhoja
1tlsuolaa
3rklkylmää vettä
Täyte:
2pssApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
0,5pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita
1rklApetit-rypsiöljyä
200gfetajuustoa
2kananmunaa
2dlkermaa
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
Tarjoiluun
rucolaa

Valmistusohjeet

1. Nypi voi ja kuiva-aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Sulata pinaatti. Kuullota sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä.

3. Murustele puolet fetajuustosta sormenpään kokoisiksi ja loppu haarukalla hienommaksi muruksi. Sekoita täytteen aineet kulhossa.

5. Kauli pohjataikina jauhotetulla työtasolla ohueksi pohjaksi ja painele se piirasvuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.

6. Jaa täyte pohjalle ja paista vielä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile rucolalla viimeisteltynä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!