Resepti

Pinaattipesto

Pinaatista syntyy houkuttelevan värikäs ja terveellinen pesto.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Pinaattipesto

Ainekset

3valkosipulinkynttä
1pssApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia sulatettuna (150 g)
3rklNeito Rypsiöljyä™ tai Apetit-rypsiöljyä
1,25dlpecorinojuustoa tai vegaanista parmesanjuustoa hienona raasteena
1dlkuorittuja hasselpähkinöitä paahdettuna ja rouhittuna
1tlrouhittua mustapippuria
0,25ruukkua tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

1. Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen (jätä basilikan lehtiä suikaloitavaksi koristeeksi) ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Käytä samana päivänä levitteenä leivällä tai bruschetassa tai kuumien kasvisten ja pastan kastikkeena.

3. Pesto on melko suolaista, mutta koska sitä käytetään maustamaan suolattomia kasviksia ja pastaa, tulee ruokaan kokonaisuudessa maltillisesti suolaa.

5. Vinkki! Jos et pidä vegaanisesta juustosta, korvaa se maustamalla seos suolalla ja ravintohiivahiutaleilla.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!