Resepti
Vuohenjuusto-pestopasta ja pikkelöity kurpitsa
Arvio: 3 / 5
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 1
Ainekset
1 | prk | Apetit Eväskippo Vuohenjuusto-pestopastaa |
Kurpitsapikkeli | ||
---|---|---|
500 | g | talvikurpitsaa |
1 | rkl | suolaa |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
3 | dl | vettä |
2 | dl | sokeria |
1 | dl | väkiviinaetikkaa |
pari oksaa timjamia | ||
10 | kpl | maustepippuria |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita palat kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Jätä kulhoon itkemään 2-3 tunnin ajaksi.
2. Huuhtele kurpitsat ja laita lasipurkkiin.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne kattilaan yhdessä veden, sokerin, etikan, timjamin oksien ja maustepippureiden kanssa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kuuma liemi kurpitsojen päälle.
4. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä sitten jääkaappiin ja anna tekeytyä vuorokauden ajan.
5. Kurpitsapikkeli säilyy jääkaapissa muutaman viikon, kunhan sitä ottaa aina puhtailla välineillä.
6. Tarjoile kurpitsapikkeliä Apetitin Eväskippo Vuohenjuusto-pestopastan lisukkeena.