Resepti

Vuohenjuusto-pestopasta ja pikkelöity kurpitsa

Arvio: 3 / 5

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 1

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Vuohenjuusto-pestopasta ja pikkelöity kurpitsa

Ainekset

1prkApetit Eväskippo Vuohenjuusto-pestopastaa
Kurpitsapikkeli
500gtalvikurpitsaa
1rklsuolaa
3kplvalkosipulinkynttä
3dlvettä
2dlsokeria
1dlväkiviinaetikkaa
pari oksaa timjamia
10kplmaustepippuria

Valmistusohjeet

1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita palat kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Jätä kulhoon itkemään 2-3 tunnin ajaksi.

2. Huuhtele kurpitsat ja laita lasipurkkiin.

3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne kattilaan yhdessä veden, sokerin, etikan, timjamin oksien ja maustepippureiden kanssa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kuuma liemi kurpitsojen päälle.

4. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä sitten jääkaappiin ja anna tekeytyä vuorokauden ajan.

5. Kurpitsapikkeli säilyy jääkaapissa muutaman viikon, kunhan sitä ottaa aina puhtailla välineillä.

6. Tarjoile kurpitsapikkeliä Apetitin Eväskippo Vuohenjuusto-pestopastan lisukkeena.