Vihreä vallankumous -kiertue: tule kuulemaan Apetitin vastuuviljelystä

Vihreä vallankumous -kiertue: tule kuulemaan Apetitin vastuuviljelystä

Hei ruoka-alan ammattilainen!
Miltä ruokatuotanto näyttää 20 vuoden päästä? Kuinka hyödyntää ruokahävikkiä luovasti? Miten tehdä ruokaa joka on sekä maukasta että ympäristöystävällistä? Valitse itsellesi sopiva tapahtumapäivä ja ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tapahtumaan.

Puheenvuorot:

  • Future 50 Foods, Unilever Food Solutions
  • Vastuullinen ruokatuotanto, Juha-Matti Katajajuuri, erikoistutkija, Suomen luonnonvarakeskus
  • Ravitsemussuositukset & uudet ruokatrendit, Sara Pohjavuori, laillistettu ravitsemusterapeutti, ravitsemusasiantuntija Foodwest
  • Case: Vastuuviljelty suomalainen ruoka, Gunta Cirule, viljelytyspäällikkö, Apetit

Liittyvät artikkelit

Vilkas! -kilpailun maatilaräpillä voittanut luokka vierailulle Apetitin R...

Vilkas! -viikko huipentui keväällä alakouluille suunnattuun kilpailuun, jossa koululaisten tehtävänä oli kuvata ruoan matka pellolta pöytään videolla, valokuvilla, piirroksilla tai askartelulla. Upeita esityksiä keränneen kilpailun voittajaksi selviytyi Lotilan 3D-luokka Lahdesta maatila-aiheisella räp-esityksellään. Palkintona oivaltavasta videostaan Lotilan 3D-luokkalaiset pääsevät syksyllä Apetitin Räpin koetilalle tutustumaan maatilan toimintaan ja oppimaan ruoan alkuperästä. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille! Katso voittoesitys tästä: Vilkas-viikko 2020 tulossa! Vilkas! 2020 on tavalliseen tapaan vuoden 5. viikko. Vilkas-teeman avulla voimme yhdessä nostaa tietoisuutta kotimaisista raaka-aineista ja niiden alkuperästä. Olemme suunnitelleet Apetit- ja Atria-tuotteista testattuja reseptejä ammattikeittiöitä varten. Runsaan reseptiikan avulla saat laadittua monipuolisia, maistuvia ateriakokonaisuuksia Vilkas-viikoksi ja siitä eteenpäin. Lue lisää ja ilmoittudu Vilkas-viikkoon 8.11.2019 mennessä osoitteessa vilkasviikko.fi

Kouluvuosi käyntiin kasvispihveillä ja -pyöryköillä

Elokuussa alkava kouluvuosi tuo taas lautasille terveellisempiä ruokia rennon kesälomakauden jälkeen. Hyvä vaihtoehto koululaisten ja töihin palaavien lautasille ovat kasvispihvit, joita löytyy Apetitin valikoimasta moneen makuun. Kannattaa kokeilla esimerkiksi fetalla maustettuja kasvispihvejä, jotka tarjoillaan herkullisten uunijuuresten ja pinaatti-tsatsikin kera. Kasvispihveistä löytyy myös marokkolaiseen ja meksikolaiseen makumaailmaan sopivat vaihtoehdot. Kasvispihvi Mexican toimii erinomaisesti tomaattiriisin ja salsan kanssa tarjottuna. Katso kasvispihvien ja -pyöryköiden valikoima!   Pyörykät ovat parhaita! Apetitin valikoimasta löytyy pyöryköitä ja kepukoita useamman makuisina kasvisherkkuina. Kasvisjauhispyörykät sopivat hyvin vaikka pitaleivän väliin, ja kastikkeeksi sekoitellaan helppo mintturaita. Kokeile kasvispyöryköitä tomaattisalsan ja kookosriisin kera tai valmista porkkanapyöryköiden kaveriksi sieni-perunapaistos. Äläkä unohda kasvis-jalapenonugetteja! Ne maistuvat taivaallisilta sellaisenaan erilaisten dippien kera.   Apetitin valmiit kasvispihvit- ja pyörykät ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Niille riittää lämmitys uunissa ja herkut ovat valmiita tarjottaviksi.   Tunnelmallista syksyn alkua kasvisruoan parissa! -Apetit 

Kasvispohjaista katuruokaa

Valmista helppoa ja nopeaa katuruokaa Apetit-tuotteista! Maista uudet kukkakaaliwingsit ja kokeile herkulliset kasvispohjaiset Street food -reseptit. Street food on tullut jäädäkseen. Katuruoka ei ole enää pelkästään burgereita paperista vaan siitä on tullut laaja-alainen ilmiö, josta voi ammentaa monipuolisesti erilaisten ravintoloiden tarpeisiin. Kasvisruoka sopii erinomaisesti katuruokaan, joka on usein tuhtia – kasvikset tuovat mukaan ripauksen raikkautta. Apetit on kehittänyt sinulle 16 uutta street food-reseptiä, joilla pääset testaamaan helppoa ja maistuvaa katuruokaa ja saat uusia ideoita kokkaamiseen. Apetit tuotteet sopivat loistavasti teemaan, koska voit hyödyntää valmiiksi pilkottuja tuotteita sekä pakasteita. Apetit Kasviskepukat sopivat hienosti esimerkiksi bao-höyrysämpylöiden tai pitaleipien väliin ja erilaiset valmiit wok-sekoitukset toimivat hyvin makumaailmaltaan usein aasialaiseen suuntaan vivahtavassa katuruoassa. Burgerin ystäviäkään ei ole unohdettu, sillä Apetit Mustapapupihvi on herkullinen tuhti lisä esimerkiksi kuubalaisen Frita Burgerin väliin. Kukkakaaliwingsejä tötteröstä Apetitin vegaaninen uutuus Kukkakaaliwings on oivallinen esimerkki street foodista, jossa yhdistyy herkullinen maku ja helppous. Pakastetut wingsit heitetään frittiin ja herkku on valmis! Wingsit voi maustaa suolalla tai vaikka talon omalla mausteseoksella. Viereen sopivat erilaiset dipit ja tarjoilu tötteröstä viimeistelee makuelämyksen.   Reseptejä Mustapapu-frita -burger Kuubalainen frita-burger onnistuu myös kasvissyöjän vaihtoehtona! Etikkainen frita-kastike, paistettu kananmuna ja ohuet friteeratut olkiperunat takaavat tuhdin burgerin.   Pad Thai Suomiwokista Pad thai on yksi tunnetummista thaimaalaisista ruoista, jonka vegaanisen version pohjana toimivat paistetut nuudelit sekä Apetit Suomiwok ja paprikasuikaleet.   Katso kaikki reseptit uudesta street food -esitteestämme tai reseptit-sivuilta