Uusia Apetit ruokamestareita

Uusia Apetit ruokamestareita

Apetitin vastavalmistuneiden ruokamestareiden yli vuoden mittaisen opiskelu-urakan päättymistä juhlistettiin kesäkuussa Kalasataman Kasvistamo-keittiöllä. Kaksitoista palvelutorien ammattilaista valmistui ruokamestarin erikoisammattitutkintoon Perhon liiketalousopistosta.

 
– Koulutuksella haluttiin vahvistaa ruokaosaamista palvelutoreilla ja samalla tarjota meidän henkilöstölle motivoivaa ja arkea helpottavaa koulutusta, kertoo ketjuohjauspäällikkö Carissa Lehtolainen.
 
Koulutusjakso koostui seitsemästä tiiviistä lähiopiskelujaksosta sekä ahkerasta itseopiskelusta. Koulutuksessa ruokamestarit harjoittivat ruoanvalmistuksen lisäksi taitojaan mm. ruokamarkkinoinnissa, myyntityössä ja esiintymisessä. Ruoanvalmistuksen kasvisosiossa ohjelmassa olivat myös Tuorekset, joista valmistettiin sekä lisukkeita että pääruokia.
 
Nyt valmistuneiden kahdentoista ruokamestarin joukko voi kasvaa jo ennen syksyä, sillä neljän opiskelijan tutkinnot ovat viimeistelyä vaille valmiit.
 
– Olen erityisen iloinen, että näin moni valmistui jo keväällä. Tämähän on arvokas tutkinto, sillä se mahdollistaa jatko-opinnot vaikkapa yliopistossa. Arvokas se on myös Apetitille, sillä tämähän on ihan ensimmäinen Apetitin oma ruokamestariryhmä, Carissa sanoo.