Laatu

Hyvä ruoka syntyy tarkoin valituista puhtaista ja vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista sekä niiden hygienisestä ja hellävaraisesta valmistamisesta.

Tuoteturvallisuus ja tuotteidemme laatu ovat meille ensisijaisen tärkeä asia. Ruuan turvallisuus perustuu ruokaketjussa työskentelevien ihmisten ammattitaitoon ja vastuullisuuteen, ruokaketjun toiminnan luotettavuuteen sekä riskien ehkäisyyn ja hallintaan.

Ruokaketjun läpinäkyvyys ja avoimuus esimerkiksi raaka-aineiden alkuperän tai valmistusvaiheiden suhteen on turvallisuuden kannalta tärkeää.

Laatu- ja ympäristöjärjestelmät Apetit-konsernin tehtailla

Laatujärjestelmä ISO 9001 (kasvis- ja ruokapakasteet, pakastepizzat ja kasviöljyt) ja ympäristöjärjestelmä 14001 (kasvis- ja ruokapakasteet) kattavat tuotekehityksen, hankinnan (ml. sopimusviljely), myynnin, valmistuksen ja markkinoinnin. Lisäksi ympäristöjärjestelmä ISO 14001 kattaa Apetit Suomi Oy:n Länsi-Säkylän teollisuusalueen toiminnot.

Tuoteturvallisuusjärjestelmä (FSSC 22000) kattaa koko tuotantoketjun raaka-aineen vastaanotosta valmiiden tuotteiden toimituksiin Säkylässä (kasvis- ja ruokapakasteet), Pudasjärvellä (pakastepizzat) ja Kantvikissa (kasviöljyt).

Tuoteturvallisuusjärjestelmä BRC (Global standard for food safety issue 8: August 2018) kattaa Säkylän tehtaalla valmistettavat tuotteet sekä pakasteina toimitettavat välitystuotteet.

Säkylän tehdas on auditoitu Smeta 6.0 (4 pillar) mukaisesti. Sertifiointi pitää sisällään seuraavat osa-alueet: Labour standards, Health&Safety, Environment, Business Ethics.

Apetitin herneen sopimusviljelijät on sertifioitu SAI -järjestelmän mukaisesti (Sustainable agricultural initiative).

Säkylän tehtaalla on luomuhyväksyntä luomuelintarvikkeiden valmistamiseen.

Apetit Ruoka Oy:n Säkylän laboratorio on Ruokaviraston hyväksymä omavalvontalaboratorio, joka toimii ISO 17025 standardin mukaisesti.

Sertifikaatit

Apetit
FSSC22000 (kasvis- ja ruokapakasteet)
FSSC22000 (pakastepizzat)
ISO9001
ISO14001
BRC
FSA
MSC

Avena
FSSC22000
ISO22000
ISO9001

Tuotekehitys 

Apetitin kaikki tuotteet pohjautuvat tuotekehityksen strategiaan kehittää terveellisiä ja helppoja, kasvisten käytön lisäämistä helpottavia tuotteita. Apetit kehittää tuotteitaan yleisten ravitsemussuositusten mukaisesti sekä seuraa ja hyödyntää alan tutkimuslaitosten julkaisemia luotettavia tutkimuksia ja ravitsemustietoja.

Kasvispainotteisten tai vegaanisten tuotteiden kehittämisessä kiinnitämme erityistä huomiota proteiini- ja energiapitoisuuteen. Kasvisten, kasviöljyjen ja täysjyväviljojen monipuolinen käyttö on oleellinen osa terveellistä ruokavaliota.

Emme käytä valmistamissamme elintarvikkeissa geenimuunneltuja raaka-aineita. Kasvispakasteissa ei ole lainkaan lisäaineita ja ruokapakasteissa sekä muissa tuotteissa lisäaineita käytetään vain harkittuun tarpeeseen.

Pakkaukset 

Luotettava informaatio ja merkinnät pakkauksissa ja muussa tuoteviestinnässä auttavat kuluttajaa ostopäätöksen tekemisessä, oman ruokavalion noudattamisessa sekä allergeenien välttämisessä. 

Pakkauksen tehtävä on myös suojella elintarviketta, lisätä sen säilyvyyttä kaupassa ja kotona sekä vähentää ruokahävikkiä. Käytämme vain välttämättömän määrän pakkausmateriaaleja.

Laatu ja tuoteturvallisuus avainasemassa

Tuotteiden laatu ja turvallisuus ovat Apetitille ensisijaisen tärkeitä asioita, jotka edellyttävät ruokaketjussa työskentelevien ihmisten ammattitaitoa ja vastuullisuutta, tuotannon luotettavuutta sekä riskien ehkäisyä ja valvontaa. Sadonkorjuu ajoitetaan niin, että kasvikset ovat parhaimmillaan ja ne saadaan tuotantoon oikeaan aikaan tuoreuden varmistamiseksi.

Kotimaisten pakastekasvisten ja -ruokien sekä kasviöljyjen tuotantoketjua valvotaan tarkasti alusta loppuun, niiden koko matkalla pellolta pöytään. Näin varmistetaan, että raaka-aineiden ja tuotteiden ominaisuudet, esimerkiksi lämpötila, pysyvät prosessin vaatimuksen mukaisena ja lopputuote täyttää sille asetetut tiukat laatuvaatimukset.