Resepti

Herkkulohipihvit, juureskakkua ja kastike

Ainekset

1,4 kg Apetit Herkkulohipihvejä, pakaste (á 70 g)
1 kg Apetit Kotimaiset Pienet Juureskuutioita, pakaste
0,4 kg Apetit Perunamuusia, pakaste
0,05 l Ruokakermaa, laktoositon 15%
0,3 kg Parmesanraastetta
0,2 kg Kananmunia
0,05 kg Aromiöljyä, Knorr
0,03 kg Suolaa
0,003 kg Mustapippuria
Kastike:
0,5 l Hummerifondia, Knorr
0,2 l Ruokakermaa, laktoositon 15%
0,2 kg Vaalea kastiketiiviste, tanko, Unilever
0,1 kg Tomatinoa, Knorr

Valmistusohjeet

  1. Laita Herkkulohipihvit GN -vuokaan ja kuumenna yhdistelmäuunissa 160 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Laita Juureskuutiot voideltuun GN -vuokaan ja paahda uunissa 170 asteessa noin 8 minuuttia. Laita jäähdytyskaappiin jäähtymään. Sekoita sulanut Perunamuusiaines ja ruokakerma keskenään isossa astiassa. Lisää joukkoon parmesanraaste, kananmunat ja mausteet hyvin sekoittaen. Sekoita paahdetut ja jäähdytetyt juureskuutiot seokseen ja tarkista maku. Vuoraa GN 1/1-65 -vuoka leivinpaperilla ja levitä seos tasaisesti vuokaan. Paista yhdistelmäuunissa 170 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä paistoksesta annospalan kokoisia paloja.
  3. Sekoita fondi sekä ruokakerma ja kuumenna. Lisää Tomatino sekä kastikepohja kiehuvaan seokseen ja anna kiehua muutama minuutti. Sekoita kastike vielä sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Tarkista maku.
Herkkulohipihvit, juureskakkua ja kastike
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske