Yhä useampi valitsee lautaselleen kasviksia ja kasvispainotteisia ruokia. Kasvikset edustavat hyvän maun ja terveellisyyden lisäksi valintaa kestävän kuluttamisen puolesta. 

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 293 miljoonaa euroa.

Konsernin liiketoiminta-alueita ovat Ruokaratkaisut, Öljykasvituotteet ja Viljakauppa. Konserniin kuuluu myös osakkuusyhtiö Sucros Oy (20 % omistusosuus), minkä lisäksi Apetit-konserni on Escamar Seafood Oy:n vähemmistöomistaja (alle 20 prosentin omistusosuus).

 

Apetit-konsernin liiketoiminnot

RUOKARATKAISUT

Tuotamme monipuolisesti maukkaita vihannes- ja ruokapakasteita, joiden avulla kasvisten käytön lisääminen on vaivatonta ja helppoa. Panostamme myös kestävien kalapohjaisten tuotteiden kehittämiseen. Suurin osa pakastekasviksistamme viljellään Apetit-sopimusviljelijöiden tiloilla Satakunnassa ainutlaatuisen Vastuuviljely-menetelmän mukaan.

ÖLJYKASVITUOTTEET

Olemme Suomen merkittävin kasviöljyjen jalostaja ja rypsipuristeiden tuottaja. Kirkkonummella sijaitseva öljynpuristamomme hyödyntää raaka-aineena käyttämistään öljykasvisiemenistä 99,9 prosenttia jalostaen niistä laadukkaita ja korkean jalostusarvon tuotteita niin ihmisten kuin eläintenkin ravitsemukseen.

VILJAKAUPPA

Toimimme aktiivisesti vilja-, öljykasvi- ja rehuraaka-ainemarkkinoilla. Tarjoamme erinomaista asiakaspalvelua ja kaupankäynnin työkalut sekä ostajille että myyjille. Päähankinta- alueemme ovat Suomi ja Baltia, mutta viljakauppaa käydään kansainvälisesti. Toimintamme perustuu monipuoliseen osaamiseen, kokemukseen ja vahvaan markkinatuntemukseen.

 


Osakkuusyhtiö Sucros Oy 

Apetit omistaa 20% Suomen ainoasta sokerintuottajasta Sucros Oy:stä, joka valmistaa Säkylässä sokeria kotimaisesta sokerijuurikkaasta. Sucroksen tytäryhtiö Suomen Sokeri Oy jalostaa Kirkkonummella monipuolisia sokerituotteita ja myy niitä elintarviketeollisuudelle, vähittäiskaupalle ja myyntiin.