Yhä useampi valitsee lautaselleen kasviksia ja kasvispainotteisia ruokia. Kasvikset edustavat hyvän maun ja terveellisyyden lisäksi valintaa kestävän kuluttamisen puolesta. 

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 284 miljoonaa euroa.

Konsernin liiketoiminta-alueita ovat Ruokaratkaisut, Öljykasvituotteet ja Viljakauppa. Konserniin kuuluu myös osakkuusyhtiö Sucros Oy (20 % omistusosuus).

 

Apetit-konsernin liiketoiminnot

RUOKARATKAISUT

Apetitin Ruokaratkaisut-liiketoiminta vastaa Apetitin kasvis- ja ruokapakasteista sekä pakastepizzoista. Kasvis- ja ruokapakasteet valmistetaan Säkylän tehtaalla, pakastepizzat Pudasjärvellä. Omalla Apetit-brändillä valmistettujen tuotteiden lisäksi Apetit valmistaa kaupan omia merkkejä. Kasvis- ja ruokapakasteiden pääasiallinen markkina-alue on Suomi, mutta tuotteita viedään myös esimerkiksi Ruotsiin ja Italiaan. Asiakaskunta koostuu vähittäiskaupan, Food service -sektorin sekä elintarviketeollisuuden asiakkaista.

ÖLJYKASVITUOTTEET

Öljykasvituotteet-liiketoiminnasta vastaava Avena on Suomen merkittävin kasviöljyjen jalostaja ja rypsipuristeiden tuottaja. Öljykasvituotteet valmistetaan Kirkkonummella sijaitsevassa kasviöljypuristamossa. Öljykasvituotteiden päämarkkinat ovat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tunnetuimmat kuluttajatuotteet ovat Apetit- ja Neito-rypsiöljyt. Öljykasvituotteet-liiketoiminnan asiakkaita ovat myös Food service -sektori, elintarviketeollisuus sekä rypsipuristeita käyttävä rehuteollisuus.

VILJAKAUPPA

Viljakauppa-liiketoiminnasta vastaava Avena toimii aktiivisesti viljan, öljykasvien ja rehuraaka-aineiden markkinoilla Suomessa ja maailmalla. Avena on merkittävä suomalaisen viljan viejä maailmalle sekä luotettava kumppani viljelijälle, elintarvike- ja rehuteollisuudelle. Avena on strategisessa kumppanuudessa Viljelijän Bernerin kanssa; yhteistyötä tehdään Viljelijän Avena Berner  nimellä.

 


Osakkuusyhtiö Sucros Oy 

Apetit omistaa 20% Suomen ainoasta sokerintuottajasta Sucros Oy:stä, joka valmistaa Säkylässä sokeria kotimaisesta sokerijuurikkaasta. Sucroksen tytäryhtiö Suomen Sokeri Oy jalostaa Kirkkonummella monipuolisia sokerituotteita ja myy niitä elintarviketeollisuudelle, vähittäiskaupalle ja myyntiin.