VASTUULLISUUS APETITILLA

Vastuullisuus kulkee Apetitilla läpi arvoketjun pellolta pöytään. Vastuullinen ruokaketju tarkoittaa meille kestäviä toimintatapoja kaikissa toiminnoissa sekä turvallisia ja laadukkaita tuotteita, jotka on valmistettu kestävästi kasvatetuista raaka-aineista.

Omassa toiminnassamme keskitymme ilmastovaikutuksiemme pienentämiseen ennen kaikkea uusiutuviin energiaratkaisuihin panostamalla sekä energia- ja materiaalitehokkuutta kehittämällä. 

Tuotteissamme luotamme kotimaisiin kasvipohjaisiin ruokaratkaisuihin ja niiden kehittämiseen, lähikalaan perustuvan tuotteiston kasvattamiseen sekä kestäviin ja tarkoituksenmukaisiin pakkausratkaisuihin.

...
Ruoan ilmastovaikutukset

Alkutuotanto ja elintarviketeollisuus tekevät jatkuvaa kehitystyötä ruoantuotannon ympäristö- ja ilmastovaikutuksien pienentämiseksi. Ruoantuotanto ja -kulutus aiheuttavat noin viidenneksen kaiken kulutuksen hiilijalanjäljestä, eli ilmastovaikutuksista. Kasvikunnan tuotteet ovat pääsääntöisesti matalahiilijalanjälkisiä.

Apetit on selvittänyt suosikkituotteidensa ympäristöjalanjäljen. Tutkimuksessa selvitettiin valittujen tuotteiden hiilijalanjälki, rehevöittävä vaikutus sekä vesijalanjälki.

Tutustu ruoan ilmastovaikutuksiin
...
Kestäviä ruokavalintoja

Näin valmistuu ilmastoystävällinen ateria vaivattomasti pakastealtaasta – Apetit on selvittänyt tuotteistansa valmistetun aterian ympäristöjalanjäljen. 

Lue lisää
...
Vuonna 2020
Vastuullisia tekoja

– Pienensimme konsernin hiilijalanjälkeä 37 prosentilla

– Käytimme 82-prosenttisesti kotimaisia raaka-aineita pakastetuotteissamme

– Teimme 62 miljoonan euron edestä hankintoja kotimaisilta viljelijöiltä

– Suomalaista työtä: kolmessa tuotantolaitoksessamme ja muissa kotimaan toiminnoissamme työskenteli noin 350 henkeä

...
Apetitin vastuullisuusraportti

Tutustu Apetitin yhdistettyyn vuosikertomukseen ja vastuullisuusraporttiin.

Tutustu raporttiin
...
Hyvinvointia kasviksista

Haluamme edistää kestäviä ruokavalintoja: tarjoamme kestävästi kasvatettuja ja valmistettuja elintarvikkeita ja raaka-aineita sekä kehitämme arvoketjua, jossa ihmiset ja ympäristö voivat hyvin. Apetitin pakastetuotteisiinsa käyttämistä raaka-aineista noin 95 prosenttia on kasviperäisiä. 

Joka vuosi noin 140 kotimaista Apetit-sopimusviljelijää tuottaa meille reilut 34 miljoonaa kiloa puhdasta vastuuviljeltyä ruokaa. Vuonna 2020 pakastetuotteissa käyttämistämme kasviksista 85 % oli kotimaisia.

 

Näin viljelytämme kotimaisia kasviksia
...
Ilmastovaikutukset

Vuonna 2020 Apetit-konsernin CO2-päästöt (Scope 1&2) vähenivät 37 prosentilla. Käytämme kaikilla tehtaillamme tuulivoimalla tuotettua sähköenergiaa. Tavoittelemme 75 prosentin päästövähennyksiä vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää
...
Räpin koetilalla tutkitaan kasvilajikkeita ja viljelymenetelmiä

Räpin koetilalla tehtävä tutkimus- ja kehitystyö tähtää luontaisten viljelymenetelmien kehittämiseen, jotka tukevat myös luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä kotimaisilla avomaankasvispelloilla.

Tutustu Räpin koetilaan
Yritysvastuu Apetitilla

Apetitin yritysvastuu koostuu yhtiön arvoketjun eri vaiheissa tehtävistä konkreettisista teoista vastuullisen ja kestävästi tuotetun ruoan varmistamiseksi. Vastuullisia tekoja onkin yksi Apetitin strategian osa-alueista.

Lue lisää
...
Yritysvastuuohjelma

Haluamme edistää kestäviä ruokavalintoja: tarjoamme kestävästi kasvatettuja ja valmistettuja elintarvikkeita ja raaka-aineita sekä kehitämme arvoketjua, jossa ihmiset ja ympäristö voivat hyvin.

Lue lisää
...
Kotimaisen viljelijän kumppani

Apetit on vahvasti integroitunut kotimaiseen alkutuotantoon. Apetit haluaa kaikissa liiketoiminnoissaan olla kotimaisen viljelijän kumppani. Maatalous- ja elintarvikeala työllistää Suomessa kaikkiaan noin 340 000 ihmistä.

...
Järvikalapuikko hillitsee vesistöjen rehevöitymistä

Apetit Kotimainen Järvikalapuikon valmistaminen vähentää vesistöjen rehevöitymistä. Järvikalapuikon pääraaka-aineen, särjen, kalastamisen mukana vesistöstä häviää fosforia, joka vesistöön jäädessään kasvattaisi levien määrää.

Vuonna 2020 käyttämämme lähikalan mukana kotimaisista vesistöistä poistui fosforia määrä, joka karkean arvion mukaan kasvattaisi noin 60 000 ämpärillis sinilevää.

Lue lisää Järvikala-tuotteista
...
Kestäviä pakkausratkaisuja

Apetit on ohentanut vähittäiskaupassa myytävien pakastevihannespakkauksien muoveja vuoden 2021 alusta, jonka myötä säästyy yhteensä 25 000 kiloa muovia vuodessa. Apetit on tunnistanut kestävät pakkausratkaisut yhdeksi yritysvastuunsa olennaiseksi teemaksi. 

Lue lisää