Raaka-aine ja materiaalitehokkuus

Apetit-konsernin kolmella tuotantolaitoksella syntyy sivuvirtoja vaihtelevin määrin. Kantvikin kasviöljypuristamo käyttää 99,9 prosenttia kasviöljyjen siemenistä. Pudasjärven pakastepizzatehtaan hävikki on myös verrattain pientä, 1 prosentti konsernin biojätteistä syntyy Pudasjärvellä. Valtaosa, yli 90 prosenttia Apetitin biojätevirroista syntyy Säkylän pakastetehtaalla.

Säkylän tehtaan biojätteistä suurin osa syntyy satokausituo- tannossa. Iso osa biojätteen määrästä ei kuitenkaan ole tuotannossa syntyvää hävikkiä, vaan satokauden kasvisten mukana tehtaalle pelloilta tulevia multaa ja kiviä, jotka raportoidaan osaksi biojätettä. Myös juureksista syntyvä kuorintajäte nostaa biojätteen määrää.

Raaka-aine- ja materiaalitehokkuuden kehittäminen

Apetit on vähentänyt satokausituotantonsa kuorintajätteen määrää investoimalla uusiin harjapesureihin ja höyrykuorijoihin. Investoinnilla on merkittävä vaikutus myös vedenkulutukseen, joka väheni 13 prosenttia Säkylän tehtaalla. Säkylän pakastetehtaalla on myös toteutettu materiaalikatselmus, jonka pohjalta Apetit pyrkii vähentämään muun muassa elintarvikekelpoisten sivuvirtojen määrää.