Apetitin Ruokaratkaisut-liiketoiminta vastaa Apetitin kasvis- ja ruokapakasteista sekä pakastepizzoista. Kasvis- ja ruokapakasteet valmistetaan Säkylän tehtaalla, pakastepizzat Pudasjärvellä. Omalla Apetit-brändillä valmistettujen tuotteiden lisäksi Apetit valmistaa kaupan omia merkkejä. Kasvis- ja ruokapakasteiden pääasiallinen markkina-alue on Suomi, mutta tuotteita viedään myös esimerkiksi Ruotsiin ja Italiaan. Asiakaskunta koostuu vähittäiskaupan, Food service -sektorin sekä elintarviketeollisuuden asiakkaista.

 

...
Vahva kotimaisuusaste

Apetitin pakastetuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on vuosittain noin 80 prosenttia. Apetit on vahvasti integroitunut kotimaiseen alkutuotantoon. Apetitin noin 140 sopimusviljelijää viljelee vuosittain yli 30 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia Apetitin Säkylän pakastetehtaalle. 

Näin viljelytämme kotimaisia kasviksia
...
Kestäviä ruokavalintoja

Käytämme pakastetuotteissamme noin 95-prosenttisesti kasviperäisiä tuotteita. Olemme myös sitoutuneet tavoitteeseemme nostaaksemme kotimaisen lähikalan käyttöä aiempaa korkeammaksi. Tämä näkyy pihvi- ja pyörykkätuotteiden kategoriassa, jossa kasvipohjaisten tuotteiden lisäksi tarjoamme monipuolisia tapoja käyttää mm. kotimaista särkeä ja Itämeren silakkaa.

...
Pizzaa kenties maailman pohjoisimmilta pakastepizzatehtaalta

Kaikki Apetitin pakastepizzat valmistetaan Pudasjärvellä pohjoispohjalaisella tinkimättömällä asenteella ja otteella – laadukkaisiin raaka-aineisiin panostaen. Pizzoissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita.

Tutustu pakastepizzoihimme

Hyvinvointia kasviksista

Haluamme edistää kestäviä ruokavalintoja: tarjoamme kestävästi kasvatettuja ja valmistettuja elintarvikkeita ja raaka-aineita sekä kehitämme arvoketjua, jossa ihmiset ja ympäristö voivat hyvin.

Joka vuosi noin 140 kotimaista Apetit-sopimusviljelijää tuottaa meille reilut 30 miljoonaa kiloa puhdasta vastuuviljeltyä ruokaa. Apetit on luonut pitkäjänteisellä yhteistyöllä sopimusviljelijöidensä kanssa Vastuuviljely-menetelmän, jota kehitetään jatkuvasti Apetitin omalla Räpin koetilalla.

Tutustu Räpin koetilaan

Ruoan ilmastovaikutukset

Alkutuotanto ja elintarviketeollisuus tekevät jatkuvaa kehitystyötä ruoantuotannon ympäristö- ja ilmastovaikutuksien pienentämiseksi. Ruoantuotanto ja -kulutus aiheuttavat noin viidenneksen kaiken kulutuksen hiilijalanjäljestä, eli ilmastovaikutuksista. Kasvikunnan tuotteet ovat pääsääntöisesti matalahiilijalanjälkisiä.

Apetit on selvittänyt suosikkituotteidensa ympäristöjalanjäljen. Tutkimuksessa selvitettiin valittujen tuotteiden hiilijalanjälki, rehevöittävä vaikutus sekä vesijalanjälki.

Lue lisää

...
Ammattilaiset

Apetit Ammattilaiset palvelee Food service -sektorin asiakkaita niin koulujen, henkilöstöravintoloiden, sairaaloiden, palvelukotien kuin lukemattomien monien muidenkin kotimaiseen ja laadukkaaseen ruokaan panostavien ruoka-alan ammattilaisten parissa.

Tutustu tuotetarjontaamme osoitteessa apetit.fi/ammattilaiset

Apetit Ammattilaisten yhteystiedot
...
Sopimusviljelijäksi Apetitille

Apetitin sopimusviljelijänä:

  • Vuosittain sovittavat sopimusehdot ja -määrät
  • Luotettava kumppanuus – elintarvikemarkkinalain mukaiset tilitykset
  • Apetitin kokemus pitkäkestoisesta yhteistyöstä alueen viljelijöiden kanssa
  • Apetitin Vastuuviljely -menetelmä: tarkat kasvikohtaiset viljelyohjeet ja neuvonta Apetitin viljelytiimiltä
Lue lisää
...
Kuluttajapalvelu, yhteystiedot ja laskutusosoitteet
Yhteystiedot