Laatu

Tuotteiden laatu ja tuoteturvallisuus ovat avainasemassa elintarviketeollisuudessa. Elintarviketurvallisuus edellyttää koko ruokaketjussa työskentelevien ihmisten ammattitaitoa ja vastuullisuutta sekä tuotannon riskien tuntemista ja hallintaa.

Apetitin kasvis- ja ruokapakasteiden sekä rypsiöljyjen tuotantoketjua valvotaan tarkasti pellolta pöytään. Apetit-konsernin tuotantolaitoksissa Säkylässä, Kantvikissa ja Pudasjärvellä on GFSI-järjestelmän mukaiset tuoteturvallisuussertifikaatit: Säkylässä BRC sekä Kantvikissa ja Pudasjärvellä FSSC 22 000 -standardin mukaiset elintarviketurvallisuusjärjestelmät. Säkylän tehtaalle on tehty lisäksi laaja SMETA-audiointi, joka on luotu eettisen kaupankäynnin tueksi. Säkylän ja Kantvikin tehtailla on myös omat laboratorionsa tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.

Myös pakkausmerkinnät ja niiden oikeellisuus ovat oleellinen osa tuoteturvallisuutta. Tuotteiden raaka-aineet ja niiden allergeenit tulevat selkeästi esille pakkausmerkinnöistä kuluttajatietoasetuksen mukaisesti.

 

Sertifikaatit

Vihannes- ja ruokapakasteet
BRC
FSSC22000 (pakastepizzat)
ISO9001
ISO14001
FSA
MSC
Luomuhyväksyntä (Säkylä)
ISO45001

Öljykasvituotteet
EFISC.GTP
FSSC22000
ISO9001
ISO17025 (Salmonellan omavalvonta)
Halal
Kosher