Liiketoiminnot

Kaikille hyvä ruoka. Läheltä.

Apetit on kasvipohjaiseeen ruokaan ja raaka-ainekauppaan erikoistunut suomalainen elintarvikealan yhtiö, joka palvelee kuluttajia, vähittäiskauppaa, ammattikeittiöitä sekä elintarvike- ja rehuteollisuutta. Tuotamme kasviksiin ja vastuullisesti kalastettuun kalaraaka-aineeseen perustuvia ruokaratkaisuja, jalostamme kasviöljyjä ja rypsipuristeita sekä toimimme aktiivisesti kotimaisilla ja kansainvälisillä vilja-, öljykasvi- ja rehuraaka-ainemarkkinoilla.

 

Ruokaratkaisut

Apetit on Suomen vahvin kotimainen kasvis- ja ruokapakastebrändi. Valmistamme Suomessa herkullisia ja laadukkaita kasvisekoituksia sekä valmiita pihvejä, pyöryköitä, keittoja ja pizzoja vastuullisesti hankituista raaka-aineista. Valtaosa tuotannosta koostuu oman Apetit-brändin tuotteista, minkä lisäksi valmistetaan kaupan omia merkkejä.

Asiakkaat

Ruokaratkaisut-liiketoiminnon asiakkaita ovat vähittäiskaupan, yksityisen ja julkisen sektorin ammattikeittiöiden ja elintarviketeollisuuden toimijat Suomessa sekä vientimarkkinoilla. Merkittävin vientimarkkina on Ruotsi, missä Apetit on päässyt hyvin päivittäistavarakaupan valikoimiin.

Tuotanto
Kasvis- ja ruokapakasteet valmistetaan Säkylän tehtaalla, joka sijaitsee keskellä Suomen merkittävintä avomaankasvisten viljelyaluetta. Apetit on Suomen suurin avomaankasvisten viljelyttäjä ja viljelykehittäjä. Pakastepizzat valmistetaan Pudasjärvellä.

Erottavat vahvuudet

  • Ainutlaatuinen sopimusviljelyyn perustuva raaka-aineiden hankintamalli
  • Vahva markkina-asema ja arvostettu brändi
  • Tuotekehitys- ja tuotanto-osaaminen
  • Kestävään ruokaketjuun perustuva oma viljelykehitys

 

Öljykasvituotteet

Apetit-konserniin kuuluva Avena on Suomen merkittävin korkealuokkaisten kasviöljyjen ja rehuvalmistukseen suunnattujen rypsipuristeiden valmistaja.

Asiakkaat

Öljykasvituotteet-liiketoiminnon päämarkkinat ovat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tunnetuimmat kuluttajatuotteet ovat Apetit- ja Neito-rypsiöljyt. Määrällisesti suurin osa kasviöljyistä myydään ammattikeittiöille ja elintarviketeollisuuteen. Rypsipuristeita käytetään korkealuokkaisissa kasvipohjaisissa kotieläinten ja kalojen rehuissa. 

Tuotanto

Kasviöljytuotteet valmistetaan Kirkkonummella sijaitsevassa Suomen suurimmassa öljynpuristamossa.  Raaka-aineena käytetään mahdollisimman paljon Suomessa viljeltyä rypsiä ja rapsia.

Erottavat vahvuudet

  • Tuotannon ja hankinnan suuren mittakaavan edut
  • Erittäin korkea tuotannon tehokkuus ja hyötysuhde
  • Korkealaatuiset tuotteet laajalle asiakaskunnalle