Kestäviä pakkausratkaisuja

Apetit on yritysvastuuohjelmassaan määrittänyt yhdeksi yhtiön olennaiseksi yritysvastuun osa-alueekseen kestävät pakkausratkaisut. Apetitin yritysvastuuohjelmassa pakkausratkaisujen kehittämiseen liittyvät tavoitteet ovat:

  • pakkausmuovien ohentaminen 15 prosenttia vuoteen 2021 mennessä
  • pakkausten kierrätettävyyttä lisätään ja pakkauksiin lisätään selkeät kierrätysmerkit ja -ohjeistukset, joilla autetaan kuluttajaa onnistumaan kierrättämisessä
  • pakkausmateriaaleissa suositaan mahdollisuuksien mukaan uusiutuvista luonnonvaroista valmistettujen materiaalien käyttöä

Pakkausmuovien ohentaminen koskee vähittäiskaupassa myytävien Apetit-tuotteiden muovipakkauksia.

Uudet Apetit-luomukasvissekoitukset uusiutuvista raaka-aineista valmistettuihin pakkauksiin

Uudet Apetitin luomuvihannespakastesekoitukset pakataan sokeriruokopohjaisesta Green PE -materiaalista valmistettuihin pakkauksiin. Myöhemmin koko Apetitin luomukasvissekoitusten tuoteperhe pakataan Green PE -materiaalista valmistettuihin pakkauksiin.

Green PE on ympäristöystävällinen pakkausmateriaali, ja sillä on kaikki perinteisen muovin hyvät ominaisuudet. Green PE on valmistettu uusiutuvasta kasvipohjaisesta raaka-aineesta. Se on 100 % kierrätettävä, normaalin muovipakkauskierrätyksen mukaisesti. Kasvipohjaisen Green PE -materiaalien käyttö on osa Apetitin pakkausratkaisujen uudistamista. Ympäristöystävällisissä pakkauksissa huomio on niin pakkausmateriaalissa, käytetyn materiaalin määrässä kuin sen kierrätettävyydessäkin.

 

Pakkauksien ohentaminen 15 prosentilla säästää vuodessa noin 25 000 kiloa muovia

Apetitin tavoitteena on ohentaa vähittäiskaupassa myytävien Apetit-tuotteiden muovipakkauksia 15 prosenttia vuoteen 2021 mennessä. Ohentamisen myötä pakkausmateriaalia säästyisi vuodessa noin 25 000 kiloa. Tämä muovimäärä levitettynä vastaa noin 53 jalkapallokenttää!

Hyvä pakkaus suojelee tuotetta jakeluketjussa

Elintarvikepakkauksen tärkein tehtävä on suojella tuotetta sen matkalla tuotannosta kuluttajalle. Hyvä pakkaus helpottaa elintarvikkeen käsittelyä jakeluketjussa, varmistaa tuotteen säilyvyyden ja ehkäisee ruokahävikin syntymistä. Asianmukainen pakkaus varmistaa sen, että tuote päätyy kuluttajan käsiin vahingoittumattomana.

Muovi on monipuolinen, kestävä ja kevyt materiaali, joka sopii ominaisuuksiensa vuoksi hyvin elintarvikkeiden pakkausmateriaaliksi. Muovin kestävyyden ansiosta pakkausmateriaalin määrää voidaan muovipakkauksissa minimoida.

Apetit-tuotteiden muovipakkausten materiaalina käytetään paljon polyeteeniä, joka monomateriaalina pystytään hyödyntämään kokonaisuudessaan jo nyt Suomen muovikierrätyksessä.

Muistathan kierrättää muovipakkaukset pakkauksessa näkyvän ohjeistuksen mukaisesti!