Resepti

Herne-munkkirinkilät

Ainekset

0,2 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,5 kg Maito kevyt
0,022 kg Hiiva kuivattu annospussi
0,008 kg Suolaa
0,15 kg Sokeria
0,05 kg Kananmuna
0,8 kg Vehnäjauho
0,075 kg Voi
2 kg Mildola Syväpaistoöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna herneet uunissa yhdistelmäpaistolla 150 asteessa, kosteus 45% noin 6-8 minuuttia. Soseuta herneet.
  2. Lisää lämmitetyn maidon joukkoon hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri, kananmuna ja hernesose koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä voi alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoama
  3. Kuumenna öljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Paina pullien keskelle sormella reikä ja suurenna reikää venyttämällä. Nostele munkkeja varovasti reikäkauhalla öljyyn kypsymään. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla paperoidun
Herne-munkkirinkilät
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske