Resepti

Itämainen possu-juureskastike

Ainekset

0,2 l Mildola Rypsiöljyä
0,8 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
8 l Vettä
0,345 kg Maissitärkkelystä
6 kg Apetit Kotimaisia Isoja juureskuutioita, pakaste
0,14 kg Lihaliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,26 kg Siirappia
0,018 kg Mustapippuria, rouhe
0,06 kg Valkosipulimurskaa
0,07 kg Inkivääripyreetä
0,08 kg Suolaa
0,02 l Kastikkeenruskistajaa
6 kg Viljapossun NE kuutio, kypsä

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta sipuli öljyssä. Hauduta hetken. Lisää osa vedestä pataan. Sekoita maissitärkkelys loppuun veteen ja lisää suurus pataan samalla sekoittaen. Nosta kiehumapisteeseen.
  2. Lisää Isot Juureskuutiot, mausteet ja kastikkeenruskistaja. Hauduta 15-20 minuuttia. Tarkista maku.
  3. Kuumenna kypsät possukuutiot pakkauksessaan yhdistelmäuunissa höyrykeittotoiminnolla. Lisää kuumennetut possukuutiot pataan. Anna hautua hetken, tarkista maku. Hämmennä varovasti, ettei lihakuutiot hajoa.

    Tarjoa Keltaisen Ohrahelmi -lisäkkeen kera (kts. erillinen ohje).

    Jos haluat tehdä kastikkeesta hapan-imelän, lisää kastikkeeseen viinietikkaa.
Itämainen possu-juureskastike
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske