Resepti

Jauheliha-perunasoselaatikko, sosepelletit, 5 kg

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
0,2 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
1 kg Jauhelihaa, vähärasvainen
0,01 kg Suolaa
0,001 kg Mustapippuria
4 kg Apetit Perunamuusia, pakaste
0,6 l Kevytmaitoa
0,025 kg Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta

Valmistusohjeet

  1. Ruskista sipuli ja jauheliha uunissa, rakeista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tai hopeoi jauheliha padassa + mausta. Jäähdytä.

    Tai käytä kypsää jauhelihaa, jossa sipuli joukossa.
  2. Kaada puolet perunasosepelleteistä (=1 pussi) vuokarasvalla voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaan jäisenä. Lisää jauheliha-sipuliseos tasaiseksi kerrokseksi väliin. Lisää loput (=1 pussi) sosepelletit pinnalle. Laita kannet vuokien päälle. Vuoka on tässä vaiheessa hiukan kukkura, paina kansi vuokaan tai laita se toisin päin. Vie vuoat kylmiöön. Anna vuokien olla kylmiössä seuraavaan päivään näin pelletit ehtivät hiukan sulaa. .
  3. Ota vuoat kylmiöstä. Kaada maito vuokiin.(maidon määrä voi olla isompikin, se riippuu höyryn lauhtumisesta höyrykeitossa). Riko pelletit tasoittaen lastalla. Lisää pinnalle juoksevaa margariinia.

    Vie vuoat uuniin, höyrykeitto +100 asteessa 25 minuuttia. Vaihda yhdistelmäpaistolle + 150 - 160 asteeseen, jatka 25-30 minuuttia, kunnes pinnassa on väri.
Jauheliha-perunasoselaatikko, sosepelletit, 5 kg
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske