Resepti

Jauhelihakeitto, monitoimijuuni, höyrykeittäen

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm
0,9 kg Kypsää jauhelihaa, N0
1,5 kg Apetit Peruna- ja keittokasviksia, pakaste
0,08 kg Kasvisliemijauhetta
0,001 kg Mustapippuria, rouhe
0,005 kg Sokeria
0,03 kg Persiljaa, tuore, hienonnettu
1,8 l Vettä

Valmistusohjeet

  1. Mittaa vuokaan kypsä jauheliha ja jäiset peruna- & keittokasvisket.



  2. Tee seos kasvisliemijauheesta, mustapippurirouheesta ja sokerista. Mittaa seosta kuhunkin vuokaan 86 g. Ripota mausteseos tasaisesti vuokaan. (Jos teet vain yhden vuoan, liemijauheen ja mausteet voi mitata suoraan vuokaan). Lisää päälle vesi. Vie vuoka höyrystettyyn uuniin ja höyrykeitä n. 30 minuuttia. (Tarkkaile keittoa ensimmäisellä valmistuskerralla, uunit voivat olla teholtaan erilaisia). Mittaa sisälämpötila, sen tulisi olla + 85-90 astetta.
  3. Lisää hienonnettua persiljaa valmiiseen keittoon ennen tarjoilua.



    Jos valmistat keiton kattilassa, mittaa ensin vesi, liemijauhe ja mausteet kattilaan. Lisää peruna- & keittokasvikset, nosta kiehumapisteeseen, hauduta hetken. Lisää kypsä jauheliha, hauduta veilä. Tarkista maku, mausta asiakkaittesi maun mukaiseksi.

    Kattilakeitossa nesteen määrää voi nostaa noin 10 % ohjeen nesteen määrästä.
Jauhelihakeitto, monitoimijuuni, höyrykeittäen
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske