Resepti

Juures-perunapaistos

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
1,5 kg Perunasuikaleita, kypsä, vakuumi
0,03 l Mildola Rypsiöljyä
0,3 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,7 kg Kaalisuikaleita
0,9 kg Apetit Kotimaisia Pieniä Juureskuutioita, pakaste
0,25 kg Apetit Kotimaisia Palsternakkasuikaleita, pakaste
0,45 kg Sienikuutioita, Sauvon
0,018 kg Suolaa
0,003 kg Oreganoa, kuivattu
0,055 kg Siirappia
0,002 kg Mustapippuria, rouhe
0,4 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
1,3 l Kevytmaitoa, vähälaktoosinen
0,13 kg Vaaleaa Kastiketiivistettä
0,013 kg Suolaa
0,2 kg Juustoraastetta (mozzarella)

Valmistusohjeet

  1. Kaada perunasuikaleet voideltuun GN-vuokaan. Levitä tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Kuullota sipuli padan pohjalla, lisää suikaloitu kaali ja hauduta hetken. Lisää juureskuutiot, palsternakkasuikaleet ja valutetut sienikuutiot. Jatka haudutusta. Mausta massa. Kaada massa perunasuikaleiden päälle vuokaan.
  3. Lisää päälle kohmeiset herneet.
  4. Kuumenna maito, lisää kastiketiiviste. Sekoita ja anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta suolalla. Kaada kastike vuokaan ja lisää pinnalle juustoraaste. Yhdistelmäpaista 150 asteessa n. 30 minuuttia.

    Vuoan voi koota myös niin, että kasvismassa tulee pohjalle, sen päälle herneet, sitten suikaleperunat ja viimeksi valkokastike ja juustoraaste.
Juures-perunapaistos
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske