Resepti

Kasvislasagne

Ainekset

0,85 kg Kypsennettyä soijarouhetta (Torino)
2 l Vettä
0,17 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,05 kg Kasvisliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,15 kg Vaaleaa Kastiketiivistettä
0,7 kg Tomaattimurskaa
0,16 kg Tomaattipyreetä
0,625 kg Apetit Isoja Kasvissuikaleita, pakaste
0,005 kg Valkosipulimurskaa
0,004 kg Pizzamaustetta
0,002 kg Mustapippuria, rouhe
0,7 l Kasvirasvasekoitetta
0,015 kg Suolaa
0,005 kg Sokeria
0,65 kg Täysjyvä Lasagne Piccoloa (Torino)
0,15 kg Juustoraastetta (mozzarella)

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna soijarouhetta pakkauksessaan uunissa höyrykeittotoiminnolla hetken. Näin se pehmenee ja sulaa tasaisemmin kastikkeen joukkoon. Tai voit myös murustaa soijarouheen kylmänä kastikkeen joukkoon, näin kuumennusvaihe jää pois.
  2. Mittaa pataan vesi, sipulikuutiot, kasvisliemijauhe ja kastiketiiviste. Kuumenna kiehumapisteeseen.

    Lisää kastikepohjaan tomaattimurska ja -pyre, kasvissuikaleet, mausteet ja soijarouhe. Anna hautua hetken. Lisää kasvirasvasekoite ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää. Kastike saa olla voimakkaan makuista, pasta laimentaa makua.
  3. Mittaa raaka pasta voideltuun GN 1/1-65 mm -vuokaan/ 0,650 kg/vuoka. Kaada päälle kuuma kastike (n. 5 l/vuoka) ja sekoita hyvin. Ripota pinnalle juustoraastetta. Yhdistelmäpaista 150 asteessa n. 25-30 minuuttia. Ota vuoka uunista, kun se on vielä löysää. Anna vetäytyä lämpökaapissa hetken ennen tarjoilua.
Kasvislasagne
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske