Resepti

Kesäporkkana-perunasosekeitto

Ainekset

12,5 l Vettä
6 kg Apetit Peruna-sipulisekoitusta, pakaste
7,5 kg Apetit Kotimaisia Kesäporkkanasuikaleita, pakaste
2,75 kg Apetit Kotimaisia Palsternakkasuikaleita, pakaste
0,25 kg Kasvisliemijauhetta
2,5 l Kasvirasvasekoitetta
1,2 kg Sulatejuustoa,Koskenlaskija
0,07 kg Valkosipulimurskaa
0,12 kg Siirappia,vaaleaa
0,015 l Tabascoa
0,05 kg Suolaa
0,01 kg Mustapippuria
Lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Mittaa vesi pataan. Lisää Peruna-sipulisekoitus, Kesäporkkanasuikaleet, Palsternakkasuikaleet ja kasvisliemijauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kasvikset pehmeiksi n. 30 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää sulatejuusto ja kasvirasvasekoite, kuumenna kiehumapisteeseen. Mausta valkosipulilla, siirapilla ja tabascolla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Lisää pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa ennen tarjoilua. Keiton kanssa tarjottaviksi sopivat hyvin valkosipulilla ja yrteillä maustetut krutongit ja smetana.
Kesäporkkana-perunasosekeitto
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske