Resepti

Kiinalainen seesamisalaatti

Ainekset

Marinadi:
0,4 l Mildola Rypsiöljyä
0,15 l Seesamiöljyä
0,15 l Soijakastiketta
0,12 l Limemehua, tuorepuristettua
0,01 kg Valkosipulia
0,01 kg Chiliä, tuoretta, mietoa
0,3 kg Apetit Papu-porkkanamix kasvissekoitusta, pakaste
0,2 kg Amerikansalaattisuikaleita
0,2 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,04 kg Korianteria, tuore
0,2 kg Cashew -pähkinöitä
0,045 kg Seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin marinadi/kastike. Lisää kulhoon öljy, seesamiöljy ja soijakastike. Lisää limemehu. Poista chileistä siemenet ja pilko chili ja valkosipuli. Lisää ne marinadin joukkoon ja sekoita hyvin.
  2. Kuumenna Papu-porkkanamix yhdistelmäpaistolla 160 asteessa noin 6 minuuttia. Jäähdytä vihannekset jäähdytyskaapissa. Lisää marinadi jäähtyneiden kasvisten joukkoon. Vie kylmään marinoitumaan muutamaksi tunniksi. Jätä osa marinadista kastikkeeksi salaatille.
  3. Yhditä kulhossa Amerikansalaattisuikaleet, sulatetut Kotimaiset Herneet ja hienonnettu korianteri. Jätä muutama varsi koristeluun.
  4. Paahda cashewpähkinät 190 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia ja sesaminsiemenet 170 asteisessa uunissa noin 4 minuuttia. Lisää salaatin joukkoon marinoitunut Papu-porkkanamix. Sekoita salaatti. Lisää pää päälle loput marinadista kastikkeeksi. Viimeistele salaatti ripottelemalla päälle seesaminsiemeniä ja loput korianterista. Laita pähkinät tarjolle errilliseen astiaan.

    Kiinalainen seesamisalaatti toimii hyvin salaattipöydän yhtenä komponenttina.
Kiinalainen seesamisalaatti
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske