Resepti
Ainekset
Marinadi: | ||
0,4 | l | Mildola Rypsiöljyä |
0,15 | l | Seesamiöljyä |
0,15 | l | Soijakastiketta |
0,12 | l | Limemehua, tuorepuristettua |
0,01 | kg | Valkosipulia |
0,01 | kg | Chiliä, tuoretta, mietoa |
0,3 | kg | Apetit Papu-porkkanamix kasvissekoitusta, pakaste |
0,2 | kg | Amerikansalaattisuikaleita |
0,2 | kg | Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste |
0,04 | kg | Korianteria, tuore |
0,2 | kg | Cashew -pähkinöitä |
0,045 | kg | Seesaminsiemeniä |
Valmistusohjeet
- Valmista ensin marinadi/kastike. Lisää kulhoon öljy, seesamiöljy ja soijakastike. Lisää limemehu. Poista chileistä siemenet ja pilko chili ja valkosipuli. Lisää ne marinadin joukkoon ja sekoita hyvin.
- Kuumenna Papu-porkkanamix yhdistelmäpaistolla 160 asteessa noin 6 minuuttia. Jäähdytä vihannekset jäähdytyskaapissa. Lisää marinadi jäähtyneiden kasvisten joukkoon. Vie kylmään marinoitumaan muutamaksi tunniksi. Jätä osa marinadista kastikkeeksi salaatille.
- Yhditä kulhossa Amerikansalaattisuikaleet, sulatetut Kotimaiset Herneet ja hienonnettu korianteri. Jätä muutama varsi koristeluun.
-
Paahda cashewpähkinät 190 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia ja sesaminsiemenet 170 asteisessa uunissa noin 4 minuuttia.
Lisää salaatin joukkoon marinoitunut Papu-porkkanamix. Sekoita salaatti. Lisää pää päälle loput marinadista kastikkeeksi.
Viimeistele salaatti ripottelemalla päälle seesaminsiemeniä ja loput korianterista.
Laita pähkinät tarjolle errilliseen astiaan.
Kiinalainen seesamisalaatti toimii hyvin salaattipöydän yhtenä komponenttina.
Saanto | |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |