Resepti

Kirjolohipyörykät,hernekastike,perunasose

Ainekset

Vuokia GN 1/1-65 mm
2,5 kg Apetit Kirjolohipyöryköitä, pakaste
Hernekastike:
0,4 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,01 kg Kasvisliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,006 kg Sokeria
0,15 kg Ruokakerma 15 % laktoositon
Suuruste:
0,05 kg Vettä
0,03 kg Maissitärkkelys
0,001 kg Suolaa
Perunasose:
1,7 kg Apetit Perunamuusia, pakaste
0,3 kg Maito kevyt

Valmistusohjeet

  1. Kaada jäiset tai kohmeiset kirjolohipyörykät GN- vuokaan. Kuumenna 160øC noin 20-25 minuuttia.
  2. Hernekastike: Mittaa vesi, herneet, liemijauhe ja sokeri pataan. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Sekoita suurus ja lisää kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä vielä muutama minuutti. Mausta suo
  3. Perunasose: Kaada perunamuusi kohmeisena GN-vuokaan. Lisää maito. Esikuumenna uuni ja höyrykeitä 100øC noin 25-30 minuuttia ilman kantta. Sekoita.
Kirjolohipyörykät,hernekastike,perunasose
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske