Resepti

Kirjolohipyörykät,hernekastike,perunasose

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm
2,5 kg Apetit Kirjolohipyöryköitä, pakaste
Hernekastike:
0,6 l Vettä
0,4 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,01 kg Kasvisliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,006 kg Sokeria
0,15 l Ruokakermaa, laktoositon 15%
Suuruste:
0,05 l Vettä
0,03 kg Maissitärkkelystä
0,001 kg Suolaa
Perunasose:
1,7 kg Apetit Perunamuusia, pakaste
0,3 l Kevytmaitoa

Valmistusohjeet

  1. Kaada jäiset tai kohmeiset kirjolohipyörykät GN-vuokaan. Kuumenna 160°C noin 20-25 minuuttia.
  2. Hernekastike: Mittaa vesi, herneet, liemijauhe ja sokeri pataan. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Sekoita suurus ja lisää kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä vielä muutama minuutti. Mausta suolalla.
  3. Perunasose: Kaada perunamuusi kohmeisena GN-vuokaan. Lisää maito. Esikuumenna uuni ja höyrykeitä 100°C noin 25-30 minuuttia ilman kantta. Sekoita.
Kirjolohipyörykät,hernekastike,perunasose
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske