Resepti

Lapin ukon keitto

Ainekset

0,1 kg Apetit Kotimainen Rypsiöljyä
1,5 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
10 kg Vettä
0,01 kg 4160530 Viherpippurirouhe
0,1 kg Suolaa
0,15 kg Lihaliemijauhe vähäsuolainen
6 kg Apetit Keittojuures Maxia, pakaste
6 kg Kuutioperunoita 20 mm, kypsä vakuumi
1,5 kg Kylmäsavustettua pororouhetta, kypsä (Polarica)
2 kg Pippurituorejuustoa
2,5 kg Kasvirasvasekoitetta
Persilja hienonnettu

Valmistusohjeet

  1. Freesaa sipulikuutiot öljyssä padan pohjalla.
  2. Lisää pataan vesi, viherpippurit, suola ja lihaliemijauhe. Kun vesi kiehuu, lisää Keittojuures Maxi ja kuutioperunat. Jatka haudutusta n. 15 minuuttia.
  3. Lisää pororouhe, tuorejuusto ja kasvirasvasekoite. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna hautua hetken. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää. Lisää valmiin keiton pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa. Lapin ukon keittoon käytettään usein maust
Lapin ukon keitto
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske