Resepti
Ainekset
0,1 | kg | Apetit Kotimainen Rypsiöljyä |
1,5 | kg | Apetit Sipulikuutioita, pakaste |
10 | kg | Vettä |
0,01 | kg | 4160530 Viherpippurirouhe |
0,1 | kg | Suolaa |
0,15 | kg | Lihaliemijauhe vähäsuolainen |
6 | kg | Apetit Keittojuures Maxia, pakaste |
6 | kg | Kuutioperunoita 20 mm, kypsä vakuumi |
1,5 | kg | Kylmäsavustettua pororouhetta, kypsä (Polarica) |
2 | kg | Pippurituorejuustoa |
2,5 | kg | Kasvirasvasekoitetta |
Persilja hienonnettu |
Valmistusohjeet
- Freesaa sipulikuutiot öljyssä padan pohjalla.
- Lisää pataan vesi, viherpippurit, suola ja lihaliemijauhe. Kun vesi kiehuu, lisää Keittojuures Maxi ja kuutioperunat. Jatka haudutusta n. 15 minuuttia.
- Lisää pororouhe, tuorejuusto ja kasvirasvasekoite. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna hautua hetken. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää. Lisää valmiin keiton pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa. Lapin ukon keittoon käytettään usein maust
![Lapin ukon keitto](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/prod.apetit.fi/jamix-recipe-images/lapinukonkeitto2.jpg)
Saanto | |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |