Resepti
Ainekset
0,1 | l | Mildola Rypsiöljyä |
1,5 | kg | Apetit Sipulikuutioita, pakaste |
10 | l | Vettä |
0,01 | kg | Viherpippuria |
0,1 | kg | Suolaa |
0,15 | kg | Lihaliemijauhetta, suolaa vähennetty |
6 | kg | Apetit Keittojuures Maxia, pakaste |
6 | kg | Kuutioperunoita 20 mm, kypsä vakuumi |
1,5 | kg | Kylmäsavustettua pororouhetta, kypsä (Polarica) |
2 | kg | Pippurituorejuustoa |
2,5 | l | Kasvirasvasekoitetta |
Persiljaa, tuore, hienonnettu |
Valmistusohjeet
- Freesaa sipulikuutiot öljyssä padan pohjalla.
- Lisää pataan vesi, viherpippurit, suola ja lihaliemijauhe. Kun vesi kiehuu, lisää Keittojuures Maxi ja kuutioperunat. Jatka haudutusta n. 15 minuuttia.
-
Lisää pororouhe, tuorejuusto ja kasvirasvasekoite. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna hautua hetken. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää.
Lisää valmiin keiton pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa.
Lapin ukon keittoon käytettään usein mausteeksi myös rakuunaa.
Kylmäsavustetun pororouheen asemesta voit käyttää myös savustettua riistarouhetta (Polarica). Se on hiukan miedompaa maultaan.
Saanto | |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |