Resepti

Ohrainen juures-kalkkunapata/-vuoka

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
0,8 kg Ohrahelmiä
0,8 kg Kalkkunan reisisuikale, barbeque-marin. kypsä
1,5 kg Apetit Kotimaisia Isoja juureskuutioita, pakaste
0,2 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,025 l Mildola Rypsiöljyä
0,008 kg Currya
2,2 l Vettä
0,07 kg Kanaliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,05 kg Siirappia
0,02 kg Persiljaa, tuore, hienonnettu

Valmistusohjeet

  1. Mittaa raaka ohrahelmi, kalkkunasuikaleet ja juureskuutiot voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaan kerroksittain, ohra pohjalle.

    (Kalkkunasuikale; HK Curry-Pippurimarinoitu kalkkunan paistisuikale, sousvide)
  2. Kuullota sipuli padan pohjalla öljyssä. Lisää curry, hauduta. Lisää vesi, kanaliemijauhe ja siirappi. Kaada liemi GN-vuokaan ohran, kalkkunasuikaleiden ja juureskuutioiden päälle. Älä sekoita. Kypsennä höyrykeittäen 100 asteessa n. 30 minuuttia.Jatka yhdi stelmäpaistolla 150 asteessa 10 minuuttia. Sekoita. Anna vetäytyä lämpökaapissa ennen tarjoilua. Lisää hienonnettua persiljaa valmiin ruoan pinnalle.

    Jos tuote on pitkään lämpösäilytyksessä, nosta veden määrää/vuoka 1-2 dl. Nesteen tarpeeseen vaikuttaa myös uunin höyrynmuodostus.
Ohrainen juures-kalkkunapata/-vuoka
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske