Resepti

Paahdettu juures-kvinoasalaatti

Ainekset

1 l Vettä
0,25 kg Kvinoaa, musta
Yrttiöljy:
0,3 l Mildola Rypsiöljyä
0,15 l Sitruunamehutiivistettä
0,03 kg Valkosipulimurskaa
0,03 kg Sokeria
0,02 kg Suolaa
0,004 kg Kurkumaa
0,004 kg Paprikajauhetta
1,5 kg Apetit Kotimaisia Isoja juureskuutioita, pakaste
1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm
0,01 kg Lehtipersiljaa
VINKKI

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele kvinoa ja keitä 15 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Valmista yrttiöljy sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  3. Laita jäiset juureskuutiot GN-vuokaan ja lisää yrttiöljy. Paahda uunissa 180 asteessa 6-8 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Suikaloi lehtipersilja ja sekoita salaatin kaikki aineet keskenään. Anna maustua kylmässä 30 minuuttia.
  5. Kasviksia paahtaessa noudata reseptin paisto sekä vuokien täyttö ohjeistusta. Kasviksia 1,5 kg / GN 1/1- 65mm. Jos kasviksia laitetaan vähemmän GN-vuokaan, paistoaika lyhenee. Vastaavasti jos kasviksia laitetaan enemmän GN-vuokaan, paistoaika pitenee eivätkä kasvikset paahdu tasaisesti. Kasvikset täytyy paahtaa riittävän väljästi, jotta suurinosa kasviksista irtoavasta nesteestä pysyy kasvisten sisällä sekä imeytyy takaisin jäähdytettäessä. Kuumennusohjeet ovat uunikohtaisia.
Paahdettu juures-kvinoasalaatti
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske