Resepti

Paahdettu juuressosekeitto

Ainekset

0,4 kg Juuriselleriä, kuorittu
0,08 kg Valkosipulia
0,95 kg Apetit Kotimaisia Palsternakkasuikaleita, pakaste
0,65 kg Apetit Kotimaisia Lanttukuutioita, pakaste
1 kg Perunakuutioita, tuore
0,4 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,06 l Mildola Rypsiöljyä
4,3 l Kasvislientä
0,4 l Kaurakermaa
0,021 kg Suolaa
0,003 kg Mustapippuria, rouhe
0,06 l Sitruunamehua
0,2 kg Pinjansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa selleri kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Voitele GN 1/1-65 mm vuoka vuokasprayllä ja laita kasvikset vuokaan, lisää öljy ja sekoita. Paahda kasviksia uunissa kuivapaistossa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  2. Kiehauta kasvisliemi. Lisää kasvikset kuumaan liemeen. Soseuta tasaiseksi.
  3. Lisää joukkoon kaurakerma. Kuumenna. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja sitruunamehulla. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi ja ripottele valmiin keiton päälle.
Paahdettu juuressosekeitto
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske