Resepti

Punajuuri-munkkirinkilät

Ainekset

0,2 kg Apetit Kotimaisia Punajuurisuikaleita, pakaste
0,5 l Maitoa, kevyt
0,022 kg Kuivahiivaa
0,008 kg Suolaa
0,15 kg Sokeria
0,05 kg Kananmunia
0,8 kg Vehnäjauhoja
0,075 kg Voita
2 l Mildola Syväpaistoöljyä
0,5 kg Sokeria
0,01 kg Lakritsijauhetta
VINKKI

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna punajuuret uunissa yhdistelmäpaistolla 150 °C, kosteus 50% noin 12 minuuttia ja soseuta.

  2. Lisää lämmitetyn maidon joukkoon hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri, kananmuna ja punajuurisose koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä voi alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan huoneen lämpöön. Kun taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi, kaada se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pullia ja anna kohota pellillä peitettynä kaksinkertaiseksi.

  3. Kuumenna öljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Paina pullien keskelle sormella reikä ja suurenna reikää venyttämällä. Nostele munkkeja varovasti reikäkauhalla öljyyn kypsymään. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla paperoidun lautasen päälle, jotta liika rasva valuu pois. Sekoita sokeri ja lakritsijauhe keskenään ja pyörittele siinä munkit.
  4. Voit tuoda erilaisia makuja munkkeihin lisäämällä sokerin joukkoon vaniljasokeria, kanelia, mustikkajauhetta tai vaikka chiliä.
Punajuuri-munkkirinkilät
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske