Resepti

Punajuuri-munkkirinkilät

Ainekset

0,2 kg Apetit Kotimaisia Punajuurikuutioita, pakaste
0,5 kg Maito kevyt
0,022 kg Hiiva kuivattu annospussi
0,008 kg Suolaa
0,15 kg Sokeria
0,05 kg Kananmuna
0,8 kg Vehnäjauho
0,075 kg Voi
2 kg Mildola Syväpaistoöljyä
0,01 kg Lakritsijauhe
VINKKI

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna punajuuret uunissa yhdistelmäpaistolla 150 asteessa, kosteus 45% noin 6-8 minuuttia ja soseuta.
  2. Lisää lämmitetyn maidon joukkoon hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri, kananmuna ja punajuurisose koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä voi alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä koh
  3. Kuumenna öljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Paina pullien keskelle sormella reikä ja suurenna reikää venyttämällä. Nostele munkkeja varovasti reikäkauhalla öljyyn kypsymään. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla paperoidun
  4. Voit tuoda erilaisia makuja munkkeihin lisäämällä sokerin joukkoon vaniljasokeria, kanelia, mustikkajauhetta tai vaikka chiliä.
Punajuuri-munkkirinkilät
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske