Resepti

Samettinen broilerikeitto

Ainekset

0,4 l Mildola Rypsiöljyä
0,08 kg Tikka Masala mausteseosta (Santa Maria)
5 kg Broilerisuikaletta, maustamaton
12 l Vettä
0,4 kg Kanaliemijauhetta
7,5 kg Apetit Peruna-sipulisekoitusta, pakaste
7,5 kg Apetit Kotimaisia Pieniä Juureskuutioita, pakaste
0,04 kg Inkivääripyreetä
0,03 kg Valkosipulimurskaa
0,02 kg Kurkumaa
1,5 l Kasvirasvasekoitetta
1,5 l Kookosmaitoa
0,16 kg Maissitärkkelystä
Suolaa
Persiljaa, tuore, hienonnettu

Valmistusohjeet

  1. Sekoita Tikka Masala mausteseos, öljy ja broilerisuikaleet keskenään. Anna marinoitua hetken. Kaada broilerisuikaleet voideltuihin GN-vuokiin tasaiseksi kerrokseksi. Ruskista kevyesti yhdistelmäpaistaen 175 asteessa, kosteus 30 % noin 10 minuuttia.
  2. Mittaa vesi pataan. Lisää kanaliemijauhe. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää Peruna-sipulisekoitus ja Pienet Juureskuutiot. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää inkivääri, valkosipuli ja kurkuma. Lisää halutessasi kaffir-limen lehtiä, saat lisää itämaista makua. Lisää kypsät broilerisuikaleet pataan.
  3. Sekoita maissitärkkelys kasvirasvasekoitteen joukkoon ja suurusta keitto. Lisää myös kookosmaito keiton joukkoon. Ellet halua kookoksen makua keittoon, nosta kasvirasvasekoitteen määrää vastaavasti. Nosta keitto kiehumapisteeseen ja anna hautua noin 10 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua. Lisää valmiin keiton pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.

    Lisää puhtia keittoon saa tarjoamalla sen kanssa hakattua chiliä, suolapähkinämurskaa ja hienonnettua korianteria.
Samettinen broilerikeitto
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske