Resepti

Savulohigratiini Verde

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
2,3 kg Apetit Perunamuusia, pakaste
1,2 kg Apetit Verdekasviksia, pakaste
0,5 kg Lämminsavulohta
0,7 l Kevytmaitoa
0,3 l Kasvirasvasekoitetta
0,06 kg Maissitärkkelystä (Lumihiutale)
0,225 kg Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina
0,02 kg Kasvisliemijauhetta
0,025 l Sitruunamehua
0,003 kg Suolaa
0,001 kg Mustapippuria, rouhe
0,2 kg Juustoraastetta (mozzarella)

Valmistusohjeet

  1. Kaada kohmeinen Perunamuusi voideltuun GN-vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päälle kohmeiset Verdekasvikset ja savulohi hienonnettuina.
  2. Kuumenna osa maidosta ja kasvirasvasekoite padassa. Tee lopusta maidosta ja maissitärkkelyksestä nestesuurus ja lisää suurus pataan samalla sekoittaen. Lisää Hienonnettu Pinaatti, kasvisliemijauhe, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Nosta kiehumapisteeseen ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää.
  3. Kaada kastike vuokaan tasaisesti ja ripota pinnalle juustoraaste. Yhdistelmäpaista 160 asteessa n. 30-40 minuuttia, kosteus 40 %, kunnes gratiini on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Savulohigratiini Verde
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske