Resepti
Ainekset
3 | kg | Apetit kotimaisia Itämeren kalapuikkoja, pakaste |
0,3 | l | Mildola Rypsiöljyä |
Sitruuna-perunamurska: | ||
2,5 | kg | Jauhoista perunaa kuorittuna |
0,15 | kg | Voita |
0,15 | l | Sitruunamehua |
0,005 | kg | Sitruunankuorta,raastettu |
0,03 | kg | Ruohosipulia, tuore |
0,005 | kg | Suolaa |
Tartarkastike: | ||
0,2 | kg | Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste |
0,1 | kg | Maustekurkkua |
0,4 | kg | Jogurttia, maustamaton, laktoositon |
0,2 | kg | Majoneesia |
0,05 | l | Sitruunamehua |
0,02 | kg | Sinappia, mietoa |
0,002 | kg | Suolaa |
Valmistusohjeet
- Paista kalapuikot rypsiöljyssä pannulla tai yhdistelmäpaistolla 160-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
- Sitruuna-perunamurska: Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja kaada vesi pois. Sulata toisessa kattilassa voi, lisää joukkoon sitruunoiden mehu ja kuoriraaste ja hienonnettu ruohosipuli. Murskaa kypsät perunat perunanuijalla murskaksi ja lisää joukkoon voiseos. Mausta suolalla.
- Tartarkastike: Kuumenna herneet ja jäähdytä. Hienonna herneet ja maustekurkku. Sekoita kaikki tartarkastikkeen aineet keskenään ja tarjoile kylmänä kastikkeena kalapuikkojen ja sitruuna-perunamurskan kanssa.
Saanto | |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |