Resepti

Sinappisilakat

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-40 mm
2 kg Apetit Silakkarullia GN-mitoitus, pakaste
0,2 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,02 kg Tilliä, pakaste
0,02 kg Ruohosipulia, pakaste
0,8 l Kasvirasvasekoitetta
0,2 kg Sinappia, mietoa
0,002 kg Mustapippuria, rouhe
0,022 kg Suolaa
0,02 l Sitruunamehua
0,002 kg Kurkumaa
0,006 kg Sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata silakkarullat yli yön kylmässä. Valuta neste pois ja siirrä pohjalevyn avulla voideltuun GN 1/1-40 mm vuokaan. Painele rullat irti toisistaan. Lisää päälle sipulikuutiot ruohosipuli ja tilli.
  2. Sekoita keskenään kulhossa kasvirasvasekoite, sinappi ja mausteet. Sinappien makeus vaihtelee, jos haluat makeutta nesteeseen, lisää hiukan sokeria. Kaada neste silakkarullien päälle. Kypsennä yhdistelmäaistaen 165 asteessa n. 25 minuuttia, kosteus 40-50 %, jos se on säädettävissä. Kypsennä, kunnes silakkarullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Jos käytät korkeampaa GN-vuokaa, paistoaika pitenee.



    Paistoaika riippuu myös tuotteiden lähtölämpötilasta. Tarkkaile paistoa ensimmäisellä valmistuskerralla.

    Lisää pinnalle hienonnettua tilliä ennen tarjoilua. Sinappisilakat sopivat jäähdytettyinä hyvin myös buffetpöytään.

    Sinappina testauksessa käytetty Auran Väkevää sinappia.
Sinappisilakat
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske