Resepti

Suolaiset pinaattimunkit

Ainekset

0,015 kg Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina
0,3 l Vettä
0,011 kg Kuivahiivaa
0,014 kg Suolaa
0,014 kg Sokeria
0,03 l Mildola Rypsiöljyä
0,6 kg Vehnäjauhoja
2 l Mildola Syväpaistoöljyä
0,05 kg Yrttisekoitusta
VINKKI

Valmistusohjeet

  1. Sulata pinaatti. Lisää lämpimän veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää öljy, sulatettu pinaatti ja vehnäjauho vähitellen koko ajan sekoittaen. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kulhossa peitettynä huoneen lämmössä noin puolituntia. Pyöritä taikinasta pyöreitä palloja ja kohota pellillä peitettynä noin 30 minuuttia.
  2. Kuumenna öljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Turvallisinta on käyttää lämpömittaria, niin pystyt seuraamaan lämpötilaa tarkasti. Paina pallojen keskelle sormella reikä ja suurenna reikää venyttämällä. Nostele rinkelit varovasti reikäkauhalla öljyyn kypsymään. Käännä paiston puolivälissä.
  3. Nosta rinkelit reikäkauhalla GN-vuokaan ja pyöritä heti kuivatuissa yrteissä.
  4. Maustamisessa voit käyttää esimerkiksi kuivattuja yrttisekoituksia, seesaminsiemeniä, chilihiutaleita tai vaikka tuoreita yrttejä. Syö sellaisenaan tai täytä kuten bageleita, halkaisemalla hieman jäähtyneet rinkelit keskeltä halki ja täytä haluamillasi täytteillä.
Suolaiset pinaattimunkit
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske