Resepti

Vegaaniset Herne-munkkirinkilät

Ainekset

0,2 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,5 kg Kaurajuomaa
0,022 kg Hiiva kuivattu annospussi
0,008 kg Suolaa
0,1 kg Sokeria
0,8 kg Vehnäjauho
0,1 kg Apetit Kotimainen Rypsiöljyä
2 kg Mildola Syväpaistoöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna herneet uunissa yhdistelmäpaistolla 150 asteessa, kosteus 45% noin 6-8 minuuttia. Soseuta herneet.
  2. Lisää lämmitetyn kaurajuoman joukkoon hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri, öljy ja hernesose koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Laita taikina peitettynä kohoamaan huoneen lämpöön. Kun taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi, kaada se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pullia ja anna kohota pellillä peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Paina pullien keskelle sormella reikä ja suurenna reikää venyttämällä. Nostele munkkeja varovasti reikäkauhalla öljyyn kypsymään. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla paperoidun lautasen päälle, jotta liika rasva valuu pois. Pyörittele sokerissa.
Vegaaniset Herne-munkkirinkilät
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske