Resepti
Ainekset
0,72 | kg | Ruisperunataikinalevyjä, Kultasula |
0,05 | kg | Auringonkukan siemen kuorittu |
0,75 | kg | Apetit Verdekasviksia, pakaste |
0,5 | kg | Sulatejuusto Koskenlaskija |
0,5 | kg | Kasvirasvasekoitetta |
0,6 | kg | Kananmuna |
0,02 | kg | Suolaa |
0,003 | kg | Mustapippuria |
0,001 | kg | Timjami |
0,005 | kg | Valkosipulimurskaa |
0,75 | kg | Kuutioperunoita16 mm, kypsä vakuumi |
Valmistusohjeet
- Nosta sulatetut taikinalevyt leivinpapereineen GN 1/1-40 mm vuokaan. Painele taikinaa myös reunoille ja nipistä levyt napakasti yhteen. Taikina pysyy esipaiston ajan paremmin vuoan reunoilla, kun se on paineltu kiinni vuoan reunaan. Ripota auringonkukansiemenet taikinalevylle tasaisesti ja painele ne taikinan joukkoon. Esipaista piirakkapohja kuivapaistolla 175 asteessa 8-10 minuuttia.
- Esikypsennä myös kasvikset. Kaada kohmeiset Verdekasvikset GN-vuokaan, yhdistelmäpaista 150 asteessa, kosteus 50 %, noin 12 minuuttia.
- Mittaa sulatejuusto kulhoon, lisää kasvirasvasekoite ja munat. Sekoita, lisää mausteet. Levitä Verdekasvikset ja kuutioperunat keskenään sekoitettuina vuokaan taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kaada juusto-kasvirasvasekoitemassa vuokaan kasvisten päälle. Kiertoilmapaista 165 asteessa n. 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsää ja saanut kauniin värin.
Saanto | |
Annosmäärä | kpl |
Annoskoko | g |
Laske |