Resepti

Ylikypsää naudan niskaa ja punajuuripaistosta

Ainekset

1,2 kg Apetit Kotimaisia Punajuurisuikaleita, pakaste
0,2 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,02 kg Valkosipuli Pureetä, Knorr
0,2 kg Vehnänjyviä
1 l Kookoskermaa
0,4 kg Juustocremeä
0,02 kg Inkivääri Pureetä, Knorr
0,01 kg Suolaa
0,002 kg Mustapippuria
0,005 kg Persiljaa, tuore, hienonnettu
0,03 kg Korianteria, tuore
1,4 kg Naudan niskaa, ylikypsä, Atria
0,3 kg Majoneesia, Hellmann´s
0,02 kg Piparjuuriraastetta

Valmistusohjeet

  1. Paahda Punajuurisuikaleet, Sipulikuutiot ja valkosipulipyree GN 1/1-65 -vuoassa yhdistelmäuunissa paisto-ohjelmalla 185 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita paistosta ja jatka paistamista uunissa samassa lämpötilassa vielä noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita paistoksen joukkoon raa'at vehnänjyvät. Sekoita kulhossa kookoskerma, juustocreme ja mausteet tasaiseksi. Kaada seos paistoksen päälle. Jatka paistamista 185 asteessa yhdistelmäuunissa vielä noin 15 minuuttia. Pudota tämän jälkeen lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna paistoksen vetäytyä 20 minuuttia lämpökaapissa noin 70 asteessa ennen tarjoilua. Lisää hienonnettu persilja-korianterisilppu päälle ennen tarjoilua.
  3. Leikkaa liha annospaloiksi ja paista paistinpannulla paistopinta lihaan. Kuumenna loppuun yhdistelmäuunissa 160 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita majoneesi ja raastettu piparjuuri keskenään, anna maustua.
Ylikypsää naudan niskaa ja punajuuripaistosta
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske