Resepti

Yrtti-Pinaatti-jogurttikastike

Ainekset

1 kg Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina
2,5 kg Turkkilaista jogurttia, laktoositon
1 kg Kermaviiliä, laktoositon
0,125 kg Ruohosipulia, pakaste
0,02 kg Suolaa
0,075 kg Sokeria
0,003 kg Mustapippuria, rouhe
0,07 kg Kylmäsakeutuvaa tärkkelystä
0,5 kg Kurkkua, tuore

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna Pinaattipalat yhdistelmäuunissa 150 asteessa n. 14 minuuttia, kosteus 40 %. Jäähdytä pinaatti jäähdytyskaapissa. Sekoita jogurtti, kermaviili, hienonnettu ruohosipuli tai kevätsipuli ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon jäähdytetty pinaatti. Tarkista maku. Kermaviilit ovat erilaisia sakeudeltaan, jos kastike on löysää, voit lisätä kylmäsakeutuvaa tärkkelystä ja saat kastikkeesta helposti sakeamman. Lisää tärkkelys vähitellen samalla sekoittaen. Lisää kurkkukuutiot. Jätä osa kurkkukuutioista koristeeksi pinnalle.
Yrtti-Pinaatti-jogurttikastike
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske