Resepti

Jogurttipannacotta ja mansikka-raparperikompotti

Ainekset

0,33 l Ruokakermaa, laktoositon 15%
0,05 kg Sokeria
0,012 kg Liivatelehtiä
0,01 kg Vaniljasokeria
0,3 l Vanilja Soygurtia tai ruoanlaittojogurttia
0,2 kg Apetit Mansikka-Raparperisekoitusta, pakaste
0,05 kg Hillosokeria
0,035 l Vettä
0,002 kg Tähtianista

Valmistusohjeet

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita kattilassa ruokakerma ja sokerit. Lämmitä seos, kun sokerit ovat sulaneet, ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne lämpimään nesteeseen. Lisää soygurtti/jogurtti. Jos käytät vaniljasoygurttia, voit jättää vaniljasokerin pois tai vähentää sen määrää. Kaada seos vuokasprayllä voideltuun vuokaan tai pikkuvuokiin ja anna hyytyä kylmässä.
  2. Valmista kompotti. Mittaa mansikka-raparperisekoitus, hillosokeri, tähtianis ja vesi kattilaan. Kiehauta ainekset, anna hautua hetken n. 15 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää.

    Jäähdytä kompotti.

    Tarjoa jogurttipannacottaa mansikka-raparperikompotin ja kauracrumblen kera (kts. erillinen resepti).
Jogurttipannacotta ja mansikka-raparperikompotti
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske