Resepti

Kirjolohta ja kasviksia teriyakikastikkeessa

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
2,4 kg Kirjolohifileepaloja, nahaton, tuore, 120 g
0,3 kg Punasipulia renkaina, tuore
0,25 kg Apetit Kotimaisia Keltaisia porkkanasuikaleita, pa
0,06 l Sitruunamehua
0,05 l Mildola Rypsiöljyä
0,2 l Teriyakikastiketta (Santa Maria)
0,05 kg Inkivääripyreetä
0,04 kg Tilliä, tuore

Valmistusohjeet

  1. Sulata kalapalat yli yön kylmiössä.Valuta neste pois. Lado palat voideltuun GN 1/1-65 vuokaan. Hauduta punasipuliviipaleita kevyesti pannulla öljyssä.
  2. Valmista kastike: Sekoita sitruunamehu, rypsiöljy, teriyakikastike ja inkivääritahna keskenään. Jos käytät inkiväärijauhetta, sopiva määrä/vuoka on 5 g. 1 tl = 4g inkiväärijauhetta. Kaada kastike kalojen pinnalle. Lisää punasipuliviipaleet ja kohmeiset porkkanasuikaleet vuokaan.

    Paista yhdistelmäpaistolla 150 asteessa n. 15-20 minuuttia, kosteus 60 %.

    Lisää pinnalle runsaasti hienonnettua tilliä ennen tarjollevientiä.



Kirjolohta ja kasviksia teriyakikastikkeessa
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske