Resepti

Kuningatartiikeri

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm
0,8 kg Margariinia
0,5 kg Sokeria
0,64 kg Kananmunia
1 l Kuohukermaa, laktoositon
0,8 kg Puolikarkeita vehnäjauhoja
0,03 kg Leivinjauhetta
0,03 kg Vaniljasokeria
0,12 kg Kuningatarkeitto/-kiisseliaineksia, Knorr
0,2 kg Apetit Kotimaisia Mustikoita, pakaste

Valmistusohjeet

  1. Voitele ja korppujauhota GN 1/1-65 mm vuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseosta margariini-sokerivaahtoon vuorotellen kerman kanssa.
  2. Ota 1/3 taikinasta erilleen. Sekoita siihen kiisseliaines ja Mustikat. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lusikoi väliin kuningatartaikina ja levitä päälle loppu vaaleasta taikinasta. Pistele veitsellä taikinan läpi, jotta taikinat vähän sekoittuvat. Paista uunissa 175 asteessa kypsäksi noin 45 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa annospaloiksi.

    Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Kuningatartiikeri
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske