Resepti

Kylmäsavulohi-pennepastavuoka

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
0,025 l Mildola Rypsiöljyä
0,2 kg Apetit Purjoviipaleita, pakaste
2 l Vettä
0,2 kg Vaaleaa Kastiketiivistettä
0,8 kg Apetit Isoja Kasvissuikaleita, pakaste
0,003 kg Kurkumaa
0,002 kg Mustapippuria
0,016 kg Suolaa
0,06 kg Kalaliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,08 l Sitruunamehua
0,8 l Kasvirasvasekoitetta
0,04 kg Tilliä, pakaste
0,6 kg Täysjyväpenne pastaa (Torino)
0,65 kg Kylmäsavustettuja lohifileeviipaleita, tuor
0,2 kg Juustoraastetta (mozzarella)

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy padassa, lisää purjosipuli, kiehauta.
  2. Lisää pataan vesi, kastiketiiviste, kasvissuikaleet ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa ja hauduta 5-10 minuuttia. Lisää kasvirasvasekoite ja tilli. Kuumenna kiehumapisteeseen. Tarkista maku. Kastikkeen tulee olla voimakkaan makuista ja löysää. Kastikkeen määrä/vuoka n. 4 kg.
  3. Mittaa raaka pasta voideltuun GN 1/1-65 mm vuokaan (0,6 kg/vuoka). Lisää joukkoon myös Kylmäsavulohiviipaleet. Sekoita. Kaada päälle kuuma kastike. Sekoita hyvin.

    Lisää pinnalle juustoraaste. Vie välittömästi esikuumennettuun uuniin. Yhdistelmäpaista 150 asteessa, 25-30 minuuttia, kosteus 50 %. Ota vuoka uunista, kun se on vielä löysää. Anna vetäytyä lämpökaapissa ennen tarjoilua.
Kylmäsavulohi-pennepastavuoka
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske